Liverpools hjältar i svängmatchen - Sturridge och Suarez fixar 5-3

Liverpool höll på att rasa samman i svängmatchen mot Stoke.

Då klev klubbens mest dynamiska duo fram.

Tack vare Luis Suarez samarbete med Daniel Sturridge skrevs slutresultatet till 5-3.

Luis Suarez

Det började bra för Liverpool. Den hårdföre försvararen Ryan Shawcross hamnade olyckligtvis rakt i skottbanan när Cissokho avlossade ett skott nästan direkt efter avspark. Bollen tog i midjehöjd på Shawcross, bytte riktning och ställde målvakten Jack Butland helt och hållet. 1-0 med bara några minuter spelade.

Nästa mål kom en halvtimme senare när Luis Suarez - vem annars? - snappade åt sig bollen och sköt in 2-0. Det var skickligt gjort av honom, för forwarden läste två gånger om hur Stokes försvarare skulle agera, vilket innebar att han till sist kom fri framför mål och bröt ett hemåtspel.

En viss gänglig man vid namn Peter Crouch reducerade dock till 2-1 en kort stund senare. Crouch  placerade säkert in en höjdboll med pannan på ett väldigt behärskat manér. Avslutet satt stensäkert i "fel" hörn sett ur målvaktens ögon.

Sedan presenterade sig en annan av Liverpools gamla spelare. Den här gången var det Kenny Dalglish-värningen Charlie Adam som kroppsfintade sig fram i skottläge. Sedan avlossade han en stenhård vänster som gick in innan Mignolet hann reagera.

Liverpool återtog dock kommandot direkt i andra halvlek. Från straffpunkten sköt Steven Gerrard 3-2. Upprinnelsen till den avblåsningen kan nog diskuteras. Raheem Sterling gick omkull ganska enkelt i duell med Wilson, och hade dessutom själv fått med sig bollen med handen i sekvensen före närkampen.

Men 4-2 skulle också komma, efter ett efterlängtat samarbete. Den inhoppande Daniel Sturridge, som varit borta sedan november, hittade fram till Luis Suarez. Denne prickade in sitt andra mål för kvällen med en distinkt höger i bortre hörnet. Nu står Suarez på hela 22 Premier League-mål under säsongen.

Med bara några minuter kvar av matchen reducerade Walters till 4-3 för Stoke, men Daniel Sturridge satte vad som förmodligen blir spiken i kistan med ett riktigt konstmål. Han snappade upp en passning från Suarez, bröstade den till sig själv, tog en nicktouch och dunkade in 5-3 med vänstern.

Liverpool: Mignolet; Johnson, Cissokho, Skrtel, Toure; Lucas, Gerrard; Henderson, Sterling, Coutinho; Suarez.

Stoke: Butland; Cameron, Shawcross, Wilson, Pieters; Walters, Nzonzi, Adam, Whelan, Arnautovic; Crouch.

Publicerad 2014-01-12 kl 18:57