Liverpools segersvit fortsätter - Salah upp i ensam skytteligatopp efter ny fullträff

Liverpools fina form fortsätter.
I kväll tog man sin sjunde raka seger i Premier League och sätter press på toppkonkurrenten Manchester City.
- Båda målen var riktigt bra, säger Liverpools manager Jürgen Klopp till BBC.

Liverpool har gått starkt under hela hösten i Premier League, och är det enda laget som ännu inte förlorat en enda match i ligaspelet. Till kvällens möte med Wolverhampton på Molineux kom man med sex raka ligasegrar i ryggen med sikte på en sjunde.

Liverpool inledde matchen bäst och tog också ledningen i den 18:e minuten när Mohamed Salah mötte ett inspel från höger och flickade in bollen i mål till 1-0. Målet var egyptierns elfte i säsongens Premier League, och gör att han nu ensam toppar seriens skytteliga.

En bit in i den andra halvleken skulle Liverpool öka ledningen genom Virgil van Dijk, som styrde in ett inlägg med foten till 2-0 i den 68:e minuten. Målet var holländarens första i ligan sedan han kom till Liverpool för ett knappt år sedan.

Wolverhampton var aldrig riktigt nära att hota Liverpools ledning, Merseysideklubben kunde hålla ut och ta sin sjunde raka ligaseger.

- Det var tydligt att den här matchen skulle bli svår. Alla vill pressa oss. Vi vill vara kompakta men också breda vilket gör det svårt. Vi försvarade rätt bra. Det tunga regnet var svårt att hantera för båda lagen i kväll, säger Liverpools manager Jürgen Klopp till BBC efter matchen, och fortsätter:

- Det första målet var briljant, och det andra målet - bra gjort! Jag är väldigt glad över resultatet, det betyder mycket för oss. Vi ville överraska vår motståndare. Båda målen var riktigt bra. Det var perfekt fotboll, speciellt för en kväll som denna när det är svårt att spela riktig fotboll.

Segern gör att man nu sätter press på toppkonkurrenten Manchester City, då man nu är fyra poäng före med en match mer spelad. City tar i morgon emot Crystal Palace hemma på Etihad Stadium.

Liverpool tar i nästa omgång emot Newcastle på Anfield på ”Boxing day”, 26 december.

Wolves: Patrico - Bennett, Coady, Boly - Doherty, Neves, Saiss, Otto - Moutinho - Raul, Adama.

Liverpool: Alisson - Milner, Lovren, van Dijk, Robertson - Henderson, Fabinho, Keita - Mané, Salah, Firmino.