Liverpools väntan är över - Premier League-mästare för första gången efter Citys förlust

Liverpools långa väntan på en ligatitel är över.
Nu kan man titulera sig som Premier League-mästare för första gången någonsin efter att Manchester City förlorat mot Chelsea.

Liverpool vann ligan år 1990, vilket var innan den engelska högstaserien hette Premier League. Sedan dess har man vunnit bland annat Champions League, FA-cupen och ligacupen, men aldrig Premier League - fram till nu.

Manchester City var inför kvällens bortamöte med Chelsea piskat att vinna för att hålla liv i titelstriden, då ett poängtapp betydde att Liverpool skulle vinna ligan.

Det började tungt för City, då Chelsea tog ledningen i den första halvleken efter en snabb kontring som avslutades av Christian Pulisic till 1-0.

City skulle dock kvittera i den 55:e minuten, då Kevin De Bruyne klev fram och pangade in en riktig drömfrispark, otagbart för Kepa Arrizabalaga i Chelseas mål.

Bara minuter senare var City oerhört nära att ta ledningen, då Raheem Sterling avslutade ett snabbt anfall genom att skjuta i stolpen.

I minut 71 var Chelsea ytterst nära att ta ledningen på nytt, då Pulisic ryckte sig fri, rundade Ederson och skulle lägga in bollen i tomt mål, men genom en heroisk räddning på mållinjen kunde Kyle Walker hålla kvar siffrorna vid 1-1.

Vid ytterligare ett tillfälle i den andra halvleken dansade bollen på Citys mållinje, där Fernandinho till slut stötte bort bollen med handen vilket gav Chelsea straff och rött kort på City-brassen.

Willian tog hand om straffen och gjorde inget misstag från elva meter, då han satte 2-1 bakom Ederson. Chelseas ledning stod sig sedan matchen ut.

Citys förlust var ett faktum, vilket innebär att Liverpool nu är Premier League-mästare för första gången någonsin. Ligatiteln är Liverpools totalt 19:e genom tiderna.

Segern var också viktig för Chelsea i jakten på en Champions League-plats, då man just nu ligger fyra med fem poäng ner till Manchester United på femte plats.

Det återstår nu nio omgångar av Premier League, där Liverpool i nästa omgång ställs mot just Manchester City på bortaplan.

Liverpool har på sina 31 hittills spelade ligamatcher denna säsong vunnit hela 28 matcher, kryssat två och bara förlorat en. Man slår också rekort genom att bli den tidigaste mästaren någonsin sett till antal matcher som återstår av ligan.