Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Liverpooltränarens genidrag - göra Gerrard till mittback: "Vore inte så dumt"

Foto: AP

Steven Gerrard

Steven Gerrard hör till Englands bästa mittfältare i modern tid. Nu kan det bli ändring.

- Jag tror att han skulle passa som back, säger Brendan Rodgers.

Liverpoolkaptenen har ju minst sagt haft en framgångsrik karriär på sin ordinarie position, men enligt klubbens manager skulle 33-åringen kunna stanna kvar inom fotbollen ett bra tag till, om han väljer att flytta bakåt i banan.

- När jag tittar på Steven ser jag framför mig en tänkbar mittback. Ofta möter vi lag som har en forward och i sådana matcher tror jag att Gerrard vore perfekt på högersidan i mittförsvaret, säger Brendan Rodgers till BBC.

Så sent som i somras förlängde Gerrard sitt kontrakt på Anfield, och nu stannar han ytterligare två säsonger. Efter det kan det bli aktuellt med ytterligare en framtidsdiskussion, och då – om inte tidigare – kommer försvarsfrågan in i bilden.

- Steven skulle kunna starta våra uppspel. Hans korta och långa passningsspel är absolut världsklass, så det vore definitivt ett sätt att kunna behålla honom så länge som möjligt i Premier League. Men allt handlar ju om hans fysiska status, säger Brendan Rodgers.

Ännu så länge utgör just den saken dock inget problem.

- Han fyller snart 34, men håller fortfarande efter sin kropp på bästa tänkbara sätt. Steven spelar ju inte likadant som för tio år sedan, med långa och dynamiska löpningar. Men precis som exempelvis Ryan Giggs har han anpassat sig väldigt väl i takt med att han fått mer rutin.

Publicerad 2013-11-29 kl 22:34
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons