POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
PREMIER LEAGUE
6v

Ljungberg vill ha ett snabbt besked om Emerys efterträdare

Foto: Bildbyrån

Unai Emery fick sparken – Fredrik Ljungberg tog över Arsenal.
Men svensken ber nu om en större tränarstab. 
- Klubben har sagt att jag måste vänta tills de fattar ett beslut, säger Ljungberg enligt the Guardian. 

Ljungbergs tid som interimtränare för Arsenal blev tungstartad efter oavgjort mot Norwich och förlust mot Brighton & Hove Albion. Men laget lyckades vända och vinna mot West Ham i Premier League, därefter blev det 2-2 mot Standard Liege i Europa League vilket innebär att London-klubben vann sin grupp.

Men allt är inte frid och fröjd utan Ljungberg vill ett snabbt besked om Emerys efterträdare då han i detta nu laborerar med en liten tränarstab.

- Klubben har sagt att jag måste vänta tills de fattar ett beslut så jag kan inte göra någonting för tillfället. Jag har Per Mertesacker men samtidigt är han akademichef. Han hjälper mig med coachningen men vi får vänta tills det kommer ett beslut eller om jag får stiga åt sidan. Då kanske vi kan göra något med tränarstaben, säger Ljungberg enligt The Guardian.

- Om du tittar på personen som var här innan hade han en stor stab och jag har inte så många. Om man fortsätter så här månad efter månad är det inte så lätt, men det är helt upp till klubben. 

Svensken säger också till tidningen att han inte fått något besked om sin framtid som chefstränare för Arsenal.

- Jag har inte fått några indikationer, det jag har sagt till cheferna och klubben är att jag kommer göra allt som står i min makt för att göra det så bra som möjligt för Arsenal och spelarna. Beslutet ligger hos dem och jag försöker att inte bli känslosam.

För Arsenal väntar tufft motstånd i form av Manchester City under söndagen som kommer från en tung derbyförlust mot Manchester United förra helgen. Ljungberg passar på att hylla motståndarnas tränare Pep Guardiola inför drabbningen.

- Han är en fantastisk tränare och jag har naturligtvis tittat på hans karriär. De ideér han kommit med, för mig har de revolutionerat fotbollen. Jag respekterar honom väldigt mycket, säger Ljungberg.

Mötet mellan Arsenal och Manchester City spelas på söndagen med avspark 17:30.

Publicerad 2019-12-14 kl 10:53
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå