Lookmans succéinhopp: Sänkte Liverpool - efter tre minuter på planen

Tre minuter på planen.
Det var allt Ademola Lookman behövde för att bli hjälte mot Liverpool.
- Det var definitivt en välförtjänt seger för Leicester. Vi var inte tillräckligt bra, säger Jürgen Klopp enligt BBC.

Innan jul lyckades Liverpool besegra Leicester i ligacupen efter straffar. Under tisdagskvällen var det dags för de båda lagen att drabba samman igen, den här gången i Premier League.

Liverpool fick tillbaka både Virgil Van Dijk och Fabinho som har varit isolerade på grund av bekräftad covid-19. Merseyside-klubben fick dock klara sig utan Andy Robertson som blev utvisad i senaste ligamatchen mot Tottenham. I Leciester tog Jamie Vardy, som har dragits med skadebekymmer senaste tiden, plats från start igen.

Kvarten var spelad på King Power Stadium när Wilfred Ndidi fällde Mohamed Salah i straffområdet. Salah klev själv fram till elvameterspunkten, men lyckades inte överlista Kasper Schmeichel - som räddade. Returen gick tillbaka till Salah som nickade i ribban innan Leicester-försvaret kunde rensa undan bollen.

En stund senare hade Mohamed Salah ytterligare en bra möjlighet att ge Liverpool ledningen, men återigen stod Schmeichel för en kvalificerad räddning. Leicester jobbade sig in i matchen och strax innan halvtidsvilan kom Jamie Vardy loss i straffområdet, men Joel Matip var påpasslig och blockade Vardys avslut i sista stund.

0-0 i paus trots mängder med chanser i första halvlek, men i andra kom första målet - och det var Leicester som gjorde det. Inbytte Ademola Lookman, som bara hade varit på planen i tre minuter, drev in bollen i straffområdet och placerade in 1-0 bakom Alisson.

Liverpool tryckte på för ett kvitteringsmål i slutskedet av matchen, utan att lyckas skaka hemmalaget. Leicester försvarade sig bra, höll undan och besegrade Liverpool med 1-0.

Förlusten innebär att Merseyside-klubben nu tappar mark på Manchester City i kampen om Premier League-titeln. Avståndet upp till serieledaren är nu sex poäng.

- Det var definitivt en välförtjänt seger (för Leicester). Det var en konstig match. Vi var inte tillräckligt bra, men vi hade ändå tillräckligt med chanser. Vad vi gjorde med bollen var bara inte rätt. Vi gjorde en väldigt dålig match, så det var välförtjänt, säger Jürgen Klopp enligt BBC, och kommenterar titelfajten med City.

- Det är ett stort gap (till City). För tillfället är det inte mitt problem. Om vi spelar vår normala fotboll, Liverpool-fotboll, har vi chans att vinna fler fotbollsmatcher.

Leicester: Schmeichel - Amartey, Ndidi, Thomas - Castagne, Choudhury, Soumare, Maddison, Dewsbury-Hall - Iheanacho, Vardy.

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Tsimikas - Henderson, Fabinho, Oxlade-Chamberlain - Salah, Jota, Mane.