POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
PREMIER LEAGUE
1v

Lösningen på Liverpools schemaproblem – två matcher på två dagar

Foto: Bildbyrån

Jürgen Klopp hotade att Liverpool skulle dra sig ur ligacupen på grund av tätt matchande.
Men nu har klubben kommit fram till en lösning.
Den innebär att de ska spela två matcher på två dagar, med två olika trupper.

Liverpool slog Arsenal efter straffläggning i en vansinnig 5-5-match i förra omgången av ligacupen. Det skapade problem för Merseysidelaget, som sedan tidigare var klart för deltagande i Fifas klubblags-VM, som spelas samma datum som kvartsfinalen av ligacupen. Tränaren Jürgen Klopp hotade till och med att laget kunde dra sig ur ligacupen om det inte fanns en rimlig lösning för laget.

- FIFA berättade för oss att klubblags-VM är i Qatar och vi kommer att åka dit. Premier League har sagt till oss att vi ska spela i Premier League och det gör vi såklart. Ligacupen spelade vi i kväll (läs i går kväll) och om de inte hittar ett bra datum för oss, inte klockan tre på natten till julafton, kommer vi inte att spela, sa tränaren enligt The Guardian.

Nu har Liverpool och den engelska fotbollsligan kommit fram till en lösning på problemet. Den innebär att Liverpool kommer att spela med en trupp mot Aston Villa den 17 december och en trupp i klubblags-VM, där de spelar semifinalen den 18 december i Qatar.

”Klubben vill ta tillfället i akt för att understryka att även om det här inte är ett idealt scenario, så är det ett resultat som vi kom fram till i för tävlingens bästa intresse tillsammans med de andra klubbarna och oss själva som den största motiverande faktorn” skriver Liverpool på klubbens hemsida.

Klubben skriver också att andra alternativ diskuterades men att denna lösning till sist var den bästa. Detta eftersom det inte fanns någon annan lösning med tanke på Liverpools täta spelschema.

Publicerad 2019-11-05 kl 18:11
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå