Lukaku petad ur matchtruppen - då hämtade Chelsea upp ett tvåmålsunderläge

Romelu Lukaku var petad - då hämtade Chelsea upp ett tvåmålsunderläge mot Liverpool.
Nu har Thomas Tuchel förklarat petningen av forwardsstjärnan.
- Saken blev för stor och fick för mycket uppmärksamhet tätt inpå matchen, säger han till Sky Sports.

Romelu Lukaku har väckt stor uppmärksamhet efter en intervju med Sky Sport Italia tidigare i veckan. Belgaren berättade då att han var missnöjd med sin situation i Chelsea och öppnade för att återvända till sin förra klubb Inter.

En intervju som inte togs emot väl av Thomas Tuchel. På en presskonferens sa Chelsea-tränaren att han "inte gillade" uttalandet då det inte är till någon hjälp för laget. Tysken ansåg även att missnöjesförklaringar ska yttras bakom stängda dörrar.

Nu har Thomas Tuchel valt att markera mot Romelu Lukaku. När Chelsea tog emot Liverpool i ett toppmöte på Stamford Bridge under söndagen petades forwarden helt ur Londonklubbens matchtrupp. I stället tog Kai Havertz plats från start.

- Saken blev för stor och fick för mycket uppmärksamhet tätt inpå matchen, så jag valde att skydda förberedelserna. Därför är han är utanför. Så klart har vi pratat med varandra, men efter det har vi insett att det är för tätt inpå matchen (för att Lukaku ska vara med), sa Thomas Tuchel till Sky Sports innan matchen.

- Vi har skjutit upp beslutet om vad vi ska göra. Vi har en stor match att spela och behöver fullt fokus, vilket är svårt att få även utan beslutet. Enligt mig var det enklare om han inte var med i truppen, och det är därför vi gjorde det. Det var ett svårt beslut, men jag anser att det var beslutet att fatta.

Liverpool fick klara sig utan Jürgen Klopp som misstänks ha testat positivt för covid-19. Merseyside-klubben kom dessutom till spel utan Alisson Becker, Joël Matip och Roberto Firmino som samtliga lämnade misstänkt positiva coronatester bara timmar innan avspark.

Matchen inleddes i ett högt tempo och framför hemmapubliken var det Chelsea som skapade första målchansen. Trent Alexander-Arnold misslyckades med en rensning varpå bollen hamnade hos Christian Pulisic, som blev helt fri med Caoimhin Kelleher. Pulisic lyckades dock inte överlista Liverpool-målvakten.

Bara minuter senare var det i stället Liverpool som tog ledningen. Trevoh Chalobah gjorde ett stort misstag när han försökte nicka undan en låg boll, vilket Sadio Mané påpassligt utnyttjade. Ensam framför mål gjorde Mané inget misstag, placerade in 0-1 och bröt sin sju matchers långa måltorka.

26 minuter stod på klockan när Liverpool utökade ledningen. Mohamed Salah fick bollen i straffområdet, tog sig förbi Marco Alonso och sköt distinkt in 0-2 vid den första stolpen.

Strax innan halvtidsvilan reducerade Chelsea. Kelleher boxade undan en frispark, bollen hamande framför fötterna på Mateo Kovacić som utanför straffområde drog till på volley - och bollen letade sig via stolpen in i mål. Drömträff.

Tre minuter senare kom även kvitteringsmålet för Londonklubben. Christian Pulisic fick bollen i djupled och i ett fritt läge tryckte amerikanen upp bollen i bortre krysset. 2-2 var ställningen på resultattavlan när lagen vandrade in till halvtidsvilan efter en, minst sagt, underhållande halvlek.

- Absolut kaos, sa Sky Sports-experten Gary Neville om första 45.

Lagen turades om att skapa farliga målchanser i inledningen av den andra halvleken. Mané och Salah testade Édouard Mendy - men Chelsea-målvakten stod för kvalificerade räddningar vid båda tillfällena. Londonklubben stack upp och med dryga halvtimmen kvar att spela mötte Pulisic ett inlägg på halvvolley, men Kelleher sträckte ut och räddade.

Tempot gick ner en aning i slutskedet av matchen. Chelsea var närmast ett ledningsmål, men Liverpool försvarade sig bra. Matchen slutade 2-2 och båda lagen tappar nu två poäng på serieledande Manchester City i jakten om Premier League-titeln.

- Alla spelare står med händerna på knäna (efter slutsignal), de är slutkörda. Till och med Éduoard Menduy sitter ner. De har gett absolut allt. Det var en spektakulär första halvlek. Mål, energi - den hade allt, säger BBC-experten Karen Carney.

- I andra halvlek tycker jag att Chelsea var det bättre laget. En poäng är inte bra för något av lagen och Manchester City lär kolla på resultatet och tänka "Tack så mycket".

Efter matchen kommenterade Thomas Tuchel Romelu Lukakus framtid i klubben.

- Han är vår spelare. Det finns alltid en väg tillbaka. Vi kommer att lösa det här bakom stängda dörrar och när vi har tagit ett beslut och Romelu vet om det, då kommer ni också att få veta det. Det är inget som kommer att diskuteras nu, säger Chelsea-tränaren till Sky Sports.

Chelsea: Mendy - Chalobah, Silva, Rüdiger - Azpilicueta, Kovacić, Kante, Alonso - Mount, Havertz, Pulisic.

Liverpool: Kelleher - Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Tsimikas - Henderson, Fabinho, Milner - Salah, Jota, Mané.