Lukaku tvåmålskytt - Chelsea hakar på i toppen

Romelu Lukaku fortsätter leverera för Chelsea.
Inför hemmapubliken blev han tvåmålskytt.
Londonklubben besegrade Aston Villa med 3-0.

Chelsea tog emot Aston Villa på Stamford Bridge. Gästerna inledde starkt i första halvlek men Chelsea tog över i andra och fick med sig alla tre poäng.

Det var återvändande Romelu Lukaku som öppnade målskyttet för Chelsea i första halvlek. Efter en läcker assist från Mateo Kovacic kunde Lukaku krångla sig in i straffområdet och placera in bollen. Det var belgarens andra mål sedan återkomsten och det första inför hemmapubliken.

Det blev enda målet i första halvlek, som det till stor del var Aston Villa som styrde. Men de lyckades inte få utdelning för skickligt spel samtidigt som Edouard Mendy stod för flertalet viktiga räddningar.

Istället skulle även nästa mål komma från Chelsea. Tyrone Mings misslyckades med en mottagning vid eget straffområde och försökte rädda upp det genom att passa hem till  målvakten Jed Steer. Men då kom Kovacic i full fart och plockade med sig bollen. Han kunde enkelt sätta in den till 2-0.

På stopptiden kunde Lukaku visa upp sig på nytt och sätta matchens slutresultat till 3-0.

Med segern hakar Chelsea på Manchester United i toppen av tabellen. De ligger på samma poäng och samma målskillnad.

Publicerad 2021-09-11 kl 20:23