Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

LUNDHS PODCAST: Nanne var på väg till Manchester City: "Tänkte att nån jävel driver"

Nanne Bergstrand nådde aldrig särskilt långt som spelare.

Det kunde ha varit annorlunda: ett kontrakt med Manchester City föll på arbetstillståndet.

– Jag tänkte att det var nån jävel som driver med mig, säger han i podden "Lundh".

Tränaren Nanne Bergstrand: Allsvensk guldmedaljör och Champions League-tränare.

Spelaren Nanne Bergstrand: Allsvensk inhoppare, ikon i Markaryds IF.

I dag är han en hyllad tränare i Hammarby, efter många framgångsrika år i Kalmar FF, men som spelare nådde Nanne Bergstrand aldrig långt. Men det kunde ha varit mycket mer än den sparsamma karriären i Markaryds IF, Kalmar och Halmstad. Bergstrand erbjöds nämligen kontrakt med Manchester City, 1980.

– På den tiden jobbade jag på skola. Den gamle Bayern München-spelaren Björn Andersson, som jobbade som fotbollslärare på folkhögskolan, skulle till England på träningsläger och undrade om jag skulle med. På resan misskötte sig några av killarna så han undrade om jag kunde hoppa in och spela, berättar Bergstrand i podden "Lundh".

Det gjorde han - och briljerade. Några veckor senare fick han ett samtal från Manchester City, en klubb som då var en skugga av sitt nuvarande jag.

– Jag tänkte att det var nån jävel som driver med mig. Men jag fick vara där i tre dagar, spelade en match och tränade. Den matchen vann vi med 2-1, jag gjorde ett mål och spelade fram till det andra. Då blev jag inbjuden att komma tillbaka på sommaren och vara med på försäsongen... så jag kan säga att jag har sprungit lite grann på en försäsong. Jag blev erbjuden kontrakt men det föll på arbetstillståndet.

På den tiden behövde spelare i regel ha landslagsmeriter för att beviljas arbetstillstånd som fotbollsspelare i England.

Publicerad 2014-10-22 kl 06:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons