Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

LUNDHS PODCAST: Nobbade PL för hunden: "De klarade inte av att fixa det"

Pär Zetterberg fick under sin tid i Anderlecht ett erbjudande från en Premier League-klubb.
Men han tackade nej - på grund av sin hund.
- På den tiden var hundarna tvingade att sitta sex månader i karantän, säger han i podden "Lundh".

Pär Zetterberg förknippas i mångt och mycket med Anderlecht. Svensken var tongivande i laget som flera säsonger spelade Champions League. Han var trogen Anderlecht under större delen av sin karriär, men inte för att det saknades erbjudanden.

- Jag hade en hel del förfrågningar om att gå vidare. Både till de större ligorna och till andra lag, säger Zetterberg i podcasten "Lundh" och berättar att det fanns förfrågningar från bland annat England, Tyskland och Frankrike.

Varför tackade du nej?
- Det var först och främst för att jag trivdes väldigt bra i Anderlecht och jag hade bra betalt och min familj trivdes bra.

Men ett av erbjudandena var extra svårt att tacka nej till för Zetterberg.

- Jag kunde åka över till England och spela där, jag fick ett erbjudande. Och fick en fantastisk lön, mycket mer än vad man någonsin kunde hoppas på. Detta var ju för längesen, i de sammanhangen var det en enorm summa pengar.

Men Zetterberg tackade nej till erbjudandet från England - för sin hunds skull.

- På den tiden var hundarna tvingade att sitta sex månader i karantän. Och det ville jag absolut inte att min hund skulle sitta sex månader i karantän. Så jag sa till dem att de får ju fixa det så han slipper göra det, då kan jag diskutera. Men de klarade de inte av för det var ju reglerna på den tiden. Så då gick vi inte längre med det.

Vilken klubb var det?
- Det var England, säger Zetterberg som inte vill nämna vilken klubb det rörde sig om.

När Pär Zetterberg väl lämnade Anderlecht var det för Olympiakos under sommaren 2000. Den grekiska storklubben hörde av sig med ett bud - som inte var tillräckligt bra för svensken.

- Vi sa att det låter väldigt intressant, men för den summa som de erbjuder mig går jag inte dit för. Och så slängde vi ut en siffra, en stor siffra. 'Tar de den siffran så kommer jag'. Och de ringde någon timme senare och accepterade. Så då hade jag fått ett treårskontrakt med den fantastiska summa pengar som jag skulle få. Och det skulle ju säkerställa familjen för framtiden. Och då fick man ta det beslutet, då var det verkligen värt att flytta dit, säger Zetterberg.

Hur stor var summan?
- Det var mycket pengar.

- Jag vill inte säga storleksmässigt. Men det var stora summor pengar även i dagsläget i fotbollsvärlden.

2003 återvände Zetterberg till Anderlecht där han spelade fram tills att han la skorna på hyllan 2006.

Publicerad 2015-03-09 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons