Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Magdalena Eriksson om drömdebuten i Chelsea: "Otroligt kul"

Foto: Bildbyrån

Målskytt direkt i debuten för Chelsea.
Och Magdalena Eriksson stortrivs i sin nya klubb. 
- Det är kul att man kan få sådana otroliga förutsättningar som damfotbollsspelare, säger backen till Fotbollskanalen.

Med bara två dagar till Sveriges EM-premiär mot Tyskland i somras blev Magdalena Eriksson klar för Chelsea. Efter uttåget ur mästerskapet lämnade backen Linköping och anlände till London i mitten på augusti.

- Det känns som att det har gått väldigt fort sedan dess. Det har bara varit att komma in i sitt nya liv här och lära känna alla nya lagkamrater, spelsystemet och alla tränare och ledare i laget. Men de har verkligen levt upp till alla mina förväntningar och över det. Väldigt positivt, säger Eriksson till Fotbollskanalen.

Vad har varit det mest slående när du har lärt känna klubben?
- Vilka otroliga förutsättningar de har. Jag känner verkligen att jag har kommit till ett ställe där jag har alla möjligheter att bli så bra som jag vill bli, det är bara upp till mig nu. Jag kan inte skylla på något utan Chelsea har alla förutsättningar för mig och kan göra allt för mig personligen som fotbollsspelare och det är upp till mig att utnyttja de förutsättningarna på bästa sätt.

Landslagskompisen Hedvig Lindahl har varit i Chelsea sedan december 2014. Inför övergången pratade målvakten varmt om klubben, och Lindahl har även varit ett viktigt stöd för Magdalena Eriksson under den första tiden i London-klubben.

- Hedvig har tagit hand om mig otroligt bra. Skjutsat mig till träningarna och är hjälpsam hela tiden. Det är skönt att ha någon så. Vi är ett gäng i laget som förstår varandra, två norskor, Hedvig och sedan Ramona Bachmann (tidigare i Umeå och Rosengård) som pratar svenska. Ett litet gäng där som kan ty oss till varandra när man är trött på att prata engelska, så det är skönt, säger 24-åringen.

Har det Hedvig berättade på förhand matchat det du upplevt med klubben?
- Det tycker jag absolut. Det är klart att det alltid finns en risk med att byta klubb och man är alltid orolig innan att det inte ska leva upp till förväntningarna men det har det verkligen gjort och över det. Det är en otroligt professionell klubb med alla förutsättningar och allt runt omkring laget. Det är kul att man kan få sådana otroliga förutsättningar som damfotbollsspelare.

I en annan del av London finns också Erikssons backkollega Jessica Samuelsson. I somras gjorde även hon övergången till staden, men till toppkonkurrenten Arsenal.

- Vi pratar lite då och då. Det är ganska intressant att pratas lite och diskutera hur kulturen är olika och det känns som att vi har haft lite lika uppfattning om vilka skillnader som finns mellan engelsk och svensk kultur, så det är kul att ha henne i samma stad också, säger Eriksson till Fotbollskanalen.

- Det känns som att de jobbar på ganska liknande sätt, Arsenal och Chelsea. Båda klubbarna har kommit väldigt långt i att ge sina damlag bra förutsättningar. Det känns som att det är på ungefär samma sätt, de har också en stor stab runt laget och väldigt bra förutsättningar och tillgång till mycket av herrarnas anläggningar också.

I helgen kom debuten för Magdalena Eriksson i Chelsea, och det blev en väldigt lyckad sådan. 24-åringen startade till vänster i ett tremanna-försvar och blev målskytt i 6-0-segern.

- Det var verkligen otroligt kul. Det var den matchen som man hade gått och längtat efter en månad ungefär. Det kändes lite pirrigt inför matchen och det var viktigt att få komma ut och få en bra start som lag och för mig personligen. Att få göra mål är alltid ett plus men det är ingenting som jag lägger jättestor vikt vid. Det viktigaste var att jag kände att prestationen var bra och att det är något jag kan bygga vidare på, säger Eriksson.

6-0-matchen mot Bristol City var Chelseas första på den nya hemmaarenan Kingsmeadow, med en kapacitet på knappt 5 000 åskådare.

- En fantastiskt bra plan. Det är en stor plan som passar vår typ av spel. Det var ganska mycket folk på läktarna också och det är otroligt häftigt att de gett oss den arenan Chelsea och att det är vår egna. Och det kommer bara att hända mer grejer där framöver, det är det som är roligt att det känns som att det är en klubb som hela tiden rör sig framåt och uppåt och vill utvecklas ännu mer, säger Magdalena Eriksson.

Chelsea är regerande mästare efter att ha vunnit Spring Series, övergångsserien till den nya höst-vår-serien. 

- Vi har absolut som mål att behålla den titeln såklart, men det kommer att bli väldigt tufft. För det är ju tre-fyra lag som alla har lika stor chans att ta den. Men absolut sikta på en Champions League-plats åtminstone och på ett personligt plan att slå mig in i elvan och utveckla mitt spel hela tiden, säger Eriksson.

Är det uttalat att du ska vara förstavalet, har du haft några sådana diskussioner med tränaren?
- Nä, vi har så himla hög konkurrens i vårt lag så det finns ingen som är uttalad startspelare. Det känns som att vi har minst en eller två på varje position som är riktigt bra och vi har absolut en konkurrens där, så det är inte säkert.

Vad behöver du göra för att få starta de flesta matcherna?
- Jag har min vänsterfot som är unik, vilket jag ska utnyttja och visa upp och förbättra hela tiden. Jag vill visa upp att jag kan vara en spelförande mittback som kan slå bra passningar framåt i planen och visa att jag fortfarande är ett hot på fasta situationer, både som målgörare men också att ta den fasta situationen. Och sedan ett stabilt spel defensivt såklart.

Publicerad 2017-09-28 kl 18:47
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons