Mahrez sänkte Chelsea efter solonummer

Manchester City vände underläge till seger mot Chelsea.
Riyad Mahrez blev hjälte för City med ett solonummer.

Manchester City förlorade innan landslagsuppehållet mot Liverpool, en tung smäll som gjorde att laget hamnade nio poäng efter rivalen och tabellettan. Under lördagsaftonen var det på nytt ett tufft motstånd som väntade då Chelsea, en poäng före City i tabellen, gästade.

Då skulle Manchester City ta en viktig seger och gå om i tabellen. Detta efter att ha vänt underläge till seger i första halvek.

Manchester City hade tidigt ett fint läge där Kevin De Bruynes skott gick tätt utanför. Men det var gästerna som skulle ta ledningen. I den 22:a minuten slog Mateo Kovacic en läcker boll fram till N'Golo Kanté som höll undan för en försvarare och tråcklade in 1-0 för Chelsea.

I den 30:e minuten var City tillbaka målmässigt. Bollen studsade ut till Kevin De Bruyne utanför straffområdet. Belgaren tryckte av ett skott som styrde via en försvarare och ställde Kepa i gästernas mål. Ytterligare drygt fem minuter senare hade City vänt på matchen. Riyad Mahrez klev in från högerkanten och sköt ett perfekt avslut som gav hemmalaget 2-1.

I den andra halvleken var det inledningsvis böljande och en del chanser åt båda håll. City kunde dock kontrollera matchen. På tilläggstid slog Mason Mount en fin frispark som gick strax utanför, men kvitteringen uteblev. Raheem Sterling hade sedan en boll i mål, men det dömdes bort för en tveksam offside.

Matchen slutade 2-1 till City.

Manchester City: Ederson - Cancelo, Fernandinho, Stones, Mendy - Rodri, De Bruyne, David Silva - Sterling, Agüero, Mahrez.

Chelsea: Arrizabalaga - Azpilicueta, Zouma, Tomori, Emerson - Kanté, Jorginho, Kovacic - Wilian, Abraham, Pulisic.