Makalös vändning av United - två mål på två minuter

I underläge med fem minuter kvar att spela.
Då exploderade Manchester United och vände matchen - på två minuter.

Zlatan Ibrahimovic jagade inför matchen med Middlesbrough Lionel Messi för antalet mål sett till ett kalenderår. I den första halvleken spräckte svensken också nollan - men målet dömdes bort.

Zlatan mötte ett inlägg från vänster med sulan och stötte bollen i mål bakom Victor Valdes i Middlesbroughs mål. Domaren Lee Mason dömde dock bort målet, med största sannolikhet på grund av farligt spel från Zlatan.

I stället var det Middlesbrough som tog ledningen i den andra halvleken. Grant Leadbitter gjorde sin första start för säsongen och hittade nätet med dryga 20 minuter kvar att spela då han avslutade ett vackert anfall från gästerna. En rejäl kalldusch för hemmalaget.

Zlatan, Anthony Martial och Juan Mata fick under slutskedet av matchen fina chanser att kvittera – men den förre detta United-målvakten Victor Valdes stod för flertalet imponerande räddningar.

Nollan spräcktes inte förrän i matchminut 85 då Anthony Martial, snyggt framnickad av Zlatan Ibrahimovic, ordnade kvitteringen. Bara två minuter senare fullbordade hemmalaget vändningen då Paul Pogba nickade in 2-1 i det första krysset.

Matchen slutade med 2-1-seger för Manchester United som nu hänger på de övriga topplagen i Premier League. Segern var Manchester Uniteds femte raka i ligaspelet.

Manchester United: De Gea – Valencia, Smalling, Bailly, Blind – Fellaini, Herrera, Martial, Pogba, Mkhitaryan, Ibrahimovic

Middlesbrough: Valdes – Chambers, Bernardo, Gibson, Friend – Leadbitter, Forshaw, De Roon, Traore, Downing - Negredo