Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Makelele till attack mot Mourinho: "Struntar i spelarna och tar äran själv"

Claude Makelele går till frontalangrepp – på sin förre chef José Mourinho.
– Han är grym och kalkylerande, säger fransmannen.

Duon jobbade tillsammans under flera framgångsrika säsonger med Chelsea. Enligt mittfältaren Makelele var Mourinho en riktig vinnare, men också en ärelysten egoist.

- Han är född för att lyckas med det han företar sig. Han vet hur han ska använda dig som spelare för att få ut det absolut bästa av ditt kunnande. På det sättet är han en fantastisk tränare.

Men baksidorna är flagranta, hävdar Makelele, och syftar på att ”the special one” är beredd att ta till vilka knep som helst för att nå sina mål. Om någon ska sorteras undan får det bli så, och i de lägena tänker portugisen aldrig två gånger.

- Problemen kommer när han väljer bort dig. Han är kall, kalkylerad och ambitiös. Han brukade hålla spelarna undan från rampljuset för att själv kunna sola sig i glansen. I vissa lägen blev vi berusade tillsammans och skämtade med varandra, men så plötsligt glömde han oss alla och fokuserade bara på sina nya spelare, säger Makelele till tidningen El Confidencial enligt goal.com.

- Han struntade i spelarna och tog äran själv. Ingen fick vara mer berömd än han.

För närvarande spelar Makelele i franska PSG, men har aviserat att han slutar med fotboll efter säsongen. Han har även tillhört Mourinhos nuvarande klubb Real Madrid.

Publicerad 2011-03-11 kl 21:33
Annons
Annons
Annons