Mäktig domarmiss när Chelsea krossade i semin

Chelsea är i FA-cupfinal efter ett par drömmål i 5-1-segern mot Tottenham på Wembley. Men en domarmiss tog fokus av Frank Lampards och Didier Drogbas vackra mål.

Tottenhams spelare rasar mot domaren.

Nu är den här igen. Diskussionen om målkameror. Domare Martin Atkinson valde otroligt nog att döma mål för Chelsea och Juan Mata i en situation där Tottenhams Assou-Ekotto räddade på mållinjen. Därmed gav Atkinson Chelsea 2-0 efter 49 minuter av FA-cupsemin på Wembley. Märkligt beslut på många sätt. Framför allt då Atkinson var i en bra position och bör ha sett att bollen inte var i närheten av att passera mållinjen.

Chelsea vann med 5-1 efter att bland annat Frank Lampard pangat in 4-1 på en frispark med läskig skruv i rena rama Ronaldostilen. Juan Mata spelade vackert fram till både Ramires 3-1 och Frank Maloudas 5-1. Och det går inte att låta bli att nämna Chelseas första mål heller. Med ett mäktigt vänsterskott i steget och ur svår vinkel slog Didier Drogba till och förre Chelsea-målvakten Cudicini i Tottenhams mål såg bara chockad ut.

Tottenham och Rafael Van der Vaart hade heta chanser innan Drogbas 1-0. Först efter 35 minuter då holländarens nick räddades av John Terry på mållinjen. Fem minuter senare skruvade van der Vaart en frispark som gick förbi en framrusande Emmanuel Adebayor och i Petr Cechs högra stolpe.

Enda problemet för ett starkt Chelsea var att David Luiz bars ut på bår med något som såg ut att vara en knäskada.

För Chelsea väntar nu Liverpool i final den 5 maj.

Publicerad 2012-04-15 kl 22:17