Malouda satte stopp för West Broms bortapoäng

Jonas Olssons West Bromwich lottades mot United och Chelsea i säsongsinledningen. Efter två omgångar har laget noll poäng.

Chelsea tog säsongens första seger efter 2-1 mot West Bromwich. Men det var West Bromwich som började bäst och tog ledningen efter bara fyra minuter genom Shane Long.

West Bromwich skakade Chelsea i inledningen. Brassebacken Alex drällde med bollen i mittplan och Shane Long passade på att sno bollen, sprinta förbi och placera den bakom Hilario. 1-0 till West Brom.

I andra halvlek gick Chelsea ut och tryckte gasen i botten. Det betalade sig i 53:e minuten när Nicolas Anelka tog tillvara på passivt försvarsspel och tryckte in 1-1-kvitteringen. 2-1 kom när högerbacken José Bosingwa lättade bollen mellan två försvarare och gjorde en löpning ner mot kortlinjen. Med en höger insida smekte han bollen förbi motståndarnas försvarslinje och vid den bortre stolpen dök Florent Malouda upp och avgjorde matchen. Det var den nye tränaren André Villas-Boas första Premier league-seger.

Matchen är West Broms andra raka förlust i säsongsinledningen, som inleddes tufft med matcher mot favoriterna United och Chelsea.