Målsnåla Stoke stod för "målkalas" mot Liverpool

Stoke hade inför matchen mot Liverpool bara gjort 15 mål på 18 matcher. Mot Liverpool small det till tre gånger om i 3-1-vinsten.

Jonathan Walters sänker Liverpool med sitt 3-1-mål.

Stoke hade fram till annandagen spelat oerhört tajt i Premier League. Med målskillnaden 15-13 på 18 matcher förutspåddes det därför ingen målfest i matchen mot Liverpool.

Stoke tystade kritikerna och levererade tre mål framåt, vilket man inte tidigare gjort den här säsongen och besegrade Liverpool med 3-1.

Liverpool fick dock en drömstart när Luis Suarez blev neddragen i straffområdet efter endast 40 sekunder. Straff dömd och lagkaptenen Steven Gerrard stegade upp och slog säkert in bollen i mål till 1-0.

Bara tre minuter senare bröt sig Stokes Jonathan Walters loss och kunde bredsida in 1-1-kvitteringen bakom Pepe Reina i Liverpoolmålet.

Stoke lyckades sedan vända matchen efter tolv minuter. Kenwyne Jones var framme med pannan och nickade in 2-1-målet på inlägg från Glenn Whelan.

I den andra halvlekens början hittade matchens spelare Jonathan Walters rätt igen. 3-1-målet var ett fint konststycke där Walters tog emot bollen på bröstet och sedan sköt in bollen på volley.

Med segern i bagaget kliver Stoke förbi Liverpool i tabellen och går upp till en åttondeplats.