Målvakt med assist när Chelseas damer besegrade Manchester United

Svenskorna Magdalena Eriksson och Jonna Andersson från start i Chelsea.
Då vann de stormötet med Manchester United.
Chelsea-målvakten Ann-Katrin Berger stod för en assist.

Stormöte på damsidan mellan Chelsea och Manchester United. Ettan mot tvåan i ligan. I Chelsea fanns svenskorna Magdalena Eriksson och Jonna Andersson från start.

Chelsea skulle ta ledningen i matchminut 30, då Magdalena Eriksson gick upp i en nickduell på hörna och fick bollen på mål. Efter två returer kunde Pernille Harder sätta bollen i mål och ge Londonlaget ledningen i stormötet.

1-0 stod sig sedan till paus, men i den 61:a minuten kom kvitteringen från Manchester United. Ella Toone petade bollen till Lauren James, som kunde kunde dribbla sig förbi sin back, väggspela och ta sig vidare - för att sedan placera in bollen i bortre. 1-1.

Bara fyra minuter senare tog Chelsea ledningen igen. Målvakten Ann-Katrin Berger drog iväg en hård rensning som stjärnan Fran Kirby kunde löpa på. Fri med målvakten la hon in bollen i mål och gav de blå ledningen.

Det blev inga fler mål i matchen, och Chelsea kunde vinna med 2-1. Resulatet betyder att Chelsea nu har lika många poäng som Manchester United och bättre målskillnad, de har även en match mindre spelad.