Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Man City:"Mancini var inte tillräckligt bra"

Foto: AP

Han tog laget till sin första ligavinst på 43 år, men Manchester City sparkade Roberto Mancini för att de anser att han inte tillräckligt bra.

– Vi tycker att vi har en fantastisk trupp. Vi byter tränare för att utvecklas, säger klubbens VD, Ferran Soriano, till Manchester Evening News.

Precis som många andra storklubbar i Europa har Manchester City bestämt sig för att byta managar till nästa säsong. En andraplats i ligan och final i FA-cupen räckte inte för Roberto Mancini.

– Vi kan inte klaga för mycket på årets säsong. Jag tyckte att vi gjorde vissa saker bra, men vi vill mer. Vi vill prestera på en hög nivå oftare och ha en spelmodell som hela klubben kan följa, säger Manchester Citys VD, Ferran Soriano, till Manchester Evening News.

Klubben har satsat mycket pengar på spelartruppen under de senaste åren och Soriano anser att den borde kunna vara med och utmana om segern i Champions League. Något Mancini inte lyckats med efter att ha blivit utslagen i gruppspelet två säsonger i rad.

– Vi tycker att vi har en fantastisk trupp. Det skulle ta emot att byta spelarna mot vilka andra som helst i England, inräknat Manchester United, säger Soriano.

Klubben säger även rakt ut att man inte tror att Mancini skulle få klubben att utvecklas så pass mycket att man kan vinna en Champions League-titel.

–Vi byter tränare för att vi vill utvecklas, även om det vi hade var bra. Vi tror att den nye managern kommer att klara av det, och det är därför som vi byter, säger Soriano.

Publicerad 2013-05-24 kl 19:46
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons