Man Citys argentinare lekte - inför ögonen på Maradona

FULHAM-MANCHESTER CITY 1-4
6' Tevez, 32' Zabaleta, 35' Y Toure, 57' Tevez, 70' Gera

Diego Armando Maradona är på plats på Craven Cottage för att se Fulham-Manchester City. I sitt sällskap har han en kvinna med en Fulhamhalsduk, men frågan är om Maradona själv delar lagsympatierna. I gästande City spelare ju Maradonas landsman Carlos Tevez.

Och efter bara sex minuter öppnade Tevez målskyttet när han tog emot bollen på straffområdsgränsen, höll bort sin försvarare och sköt bollen i nät bakom Mark Schwarzer. Efter det dröjde det tills matchen var en halvtimme gammal innan City nätade igen - och satte spiken i Fulhams kista.
Pablo Zabaleta, också landsman med Maradona, dundrade in ett långskott och tre minuter senare visade Yaya Toure varför Roberto Mancini spelar honom offensivt. Ivorianen tog med sig bollen till höger i straffområdete och sköt hårt och säkert in 3-0 i målvaktens bortre hörn.

I den andra halvleken var Fulham taggat och ville återupprätta sin heder men trots bättre spel höll man bara tätt i tolv minuter innan Zabaleta fick nytt skottläge efter en hörna och Carlos Tevez, precis framför målvakten, kunde dyka upp och styra bollen i mål.

Zoltan Gera var en del i Fulhams nyfunna energi när han byttes in i paus och det gav viss utdelning. Med 20 minuter kvar reducerade Gera, men det blev matchens sista mål.

Publicerad 2010-11-21 kl 19:20