Manchester City blev Premier League-mästare efter sanslös vändning mot Aston Villa

Manchester City hamnade i 0-2-underläge mot Aston Villa i sista omgången.
Då vände City med tre mål på sex minuter och säkrade Premier League-titeln före Liverpool.
- En otrolig dag, säger tvåmålsskytten Ilkay Gündogan till Sky Sports.

Manchester City och Liverpool har följts åt i Premier League-toppen under våren och inför söndagens avgörande skiljde endast en poäng mellan lagen till Citys fördel. Då tog City emot Aston Villa på hemmaplan, medan Liverpool välkomnade Wolverhampton till Anfield.

I Aston Villa startade den svenske landslagsmålvakten Robin Olsen mellan stolparna i sin ligadebut för klubben. Hos Liverpool inledde Mohamed Salah och Virgil van Dijk på bänken.

När matcherna sparkade i gång fick Liverpool en riktig mardrömsstart mot Wolves. Gästerna tog ledningen redan efter två minuters spel genom Pedro Neto. Sadio Mané såg dock till att kvittera för Liverpool i den 24:e minuten.

I slutet av första halvlek åkte Manchester City på ett chockartat baklängesmål när Matty Cash nickade in 0-1 på Etihad Stadium. Mitt i andra halvlek kom nästa chock för Pep Guardiolas manskap när den förre Liverpool-spelaren Philippe Coutinho placerade in 0-2.

City svarade sedan blixtsnabbt med två mål inom loppet av två minuter när Ilkay Gündogan och Rodri gjorde 1-2 och 2-2. Gündogan, som byttes in i matchen, fullbordade den sanslösa vändningen till 3-2 när han stötte in Citys tredje mål på sex minuter i den 81:a minuten.

Liverpool tog ledningen med 2-1 när Salah stötte bollen i mål från nära håll och fyllde på till 3-1 genom Andy Robertson i slutminuterna, men det räckte inte hela vägen. City höll undan och vann med 3-2 mot Aston Villa och säkrade därmed sin åttonde ligatitel genom tiderna. City slutade en poäng före Liverpool i tabellen.

- Det var en otrolig match, jag vet inte vad jag ska säga. Det är fantastiskt. Det  här är dagarna du tittar tillbaka på. En otrolig dag, säger Gündogan till Sky Sports och fortsätter:

- Vi är alla människor och efter 0-2 var chanserna små, men vi var tvungna att göra de enkla sakerna. Att göra de två snabba målen gav oss tio minuter att hitta det tredje. Vi är stolta över oss själva i dag.