Manchester City hade inga problem med Bournemouth - knep sjätte raka ligasegern

Manchester City fortsätter att trumma på.
Mot Bournemouth tog laget sin sjätte raka ligaseger.

Manchester City fortsätter att gå starkt. Inför mötet med Bournemouth hade laget inte förlorat en enda match i ligan - en svit de ljusblå såg till att förlänga.

Redan från start tog City, som saknade flera ordinarie spelare, kommandot. Efter 13 minuter tog laget också ledningen genom Bernardo Silva. Portugisen snappade upp en retur och tryckte in 1-0.

Därefter fortsatte Manchester City att skapa lägen, men det var Bournemouth som gjorde matchens andra mål. Precis före halvtid slog Simon Francis in bollen i straffområdet till Callum Wilson. Wilson satte pannan på bollen och nickade in kvitteringen.

Efter halvtid inledde City en forcering för att återta ledningen. Det gav utdelningen nästintill omgående och efter en dryg kvart gjorde Raheem Sterling 2-1. Bournemouth hade efter det ett par giftiga lägen, men allt som allt hade de ljusblå kontroll på matchen. Med tio minuter kvar fastställde Ilkay Gündogan slutresultatet 3-1.

Segern innebär att Manchester City fortsatt leder Premier League. Klubben har fem poäng ned till Liverpool, men det sistnämnda laget har en match mindre spelad. Liverpool ställs på söndagen mot lokalrivalen Everton.

Manchester City:  Ederson - Danilo, Laporte, Otamendi, Zintjenko - Gündogan, Fernandinho, Bernardo Silva -Sterling, Jesus, Sané

Bournemouth: Begovic - Francis, S. Cook, Ake, Mings, Daniels - Surman, L. Cook - Fraser, King, Wilson.