Manchester City klart för FA-cupfinal - besegrade Sheffield United

Manchester City är klart för FA-cupfinal.
Riyad Mahrez stod för ett hattrick i 3-0-segern mot Sheffield United.
- Sagolikt, sade BBC:s Leon Osman.

Manchester City och Sheffield United gjorde upp om en plats i FA-cupfinalen.

När startelvorna presenterades stod det klart att Sheffield Uniteds svensk-bosnier Anel Ahmedhodzic fanns med från start. Han ställdes bland annat mot giganten Erling Braut Haaland.

Men allt kom att handla om Riyad Mahrez. Han stod för tre fullträffar i Citys 3-0-seger som innebar avancemang till final.

I den 15:e minuten hamnade en boll i nät. Citys Erling Haaland fick chansen att trycka till från distans - och dunkade iväg ett skott som gick in i mål. Men fullträffen dömdes bort och "Blades" tilldömdes en frispark för en situation tidigare.

I den 41:a minuten tilldelades Manchester City en straff. Bernardo Silva var felvänd i straffområdet och tacklades ner av 19-årige Daniel Jebbison. Riyad Mahrez klev fram och satte 1-0 kyligt.

- Det är definitivt kontakt. Det är naivt försvarsspel av en ung forward, sade Leon Osman i BBC.

Jebbison kritiseras också av Sky Sports Roy Keane:

- Han blev för ivrig. Det är en tackling av en forward. Det handlar om brist på erfarenhet och de har straffats för det.

I den 56:e minuten fick Haaland ett läge att utöka. Norrmannen löpte in i straffområdet och fick ett inlägg som han var väldigt nära att kunna peta in till 2-0.

Efter en dryg timmes spel kom tvåan. Mahrez tog sig in i straffområdet efter att ha runnit igenom försvaret, för att sedan sätta bollen i mål.

Fem knappa minuter senare fullbordade algeriern sitt hattrick. 32-åringen utökade nämligen till 3-0.

Ingen spelare har gjort ett hattrick i en FA-cupsemifinal sedan 1958, enligt Viaplay.

- För enkelt! utbrast Sky Sports Peter Smith.

- Ett sagolikt hattrick. Briljant mål med vänsterfoten, sade BBC:s Leon Osman.

I final möter City vinnaren mellan Man United och Brighton.

Manchester City: Ortega Moreno - Walker, Akanji, Laporte, Gomez - Gundogan (C), Bernardo, Mahrez - Alvarez, Grealish, Haaland.

Sheffield United: Foderingham - Baldock, Ahmedhodzic, Egan, Robinson - Lowe, Norwood, Berge, Fleck - Ndiaye, Jebbison.

Publicerad 2023-04-22 kl 19:37