Manchester City körde över Lindelöfs United - nära final i ligacupen

Ligacupen

Manchester City har ena benet i en final i ligacupen.
Detta efter 3-1-seger under tisdagskvällen mot Manchester United.
- Vi hade kunnat göra fyra eller fem mål innan halvtid, säger City-målskytten Bernardo Silva till Sky Sports.

Manchester United, med Victor Nilsson Lindelöf på planen, tog under tisdagskvällen emot Manchester City i ett Manchester-derby i första semifinalmötet i ligacupen. Då dröjde det inte allt för länge förrän City var i förarsätet.

Bernardo Silva gled i 17:e minuten in centralt i banan från högerkanten och lyfte läckert in bollen i David De Geas högra kryss. I den 33:e minuten var det dags igen. Riyad Mahrez mötte ett inspel bakom Uniteds backlinje, som Nilsson Lindelöf misslyckades med att rensa udnan, och sköt bollen i mål till 2-0.

City utökade även i 39:e minuten till 3-0, då Kevin De Bruyne kom fri och slog bollen via De Gea på Andreas Pereira in i Uniteds mål. VAR granskade målet, men trots det blev det i slutändan godkänt till klar ledning för City i halvtid.

- Vi hade kunnat göra fyra eller fem mål innan halvtid, vi hade målchanser. De pressade oss högre i andra halvlek, vilket gjorde att vi blev trötta, men vi är glada, säger City-målskytten Bernardo Silva till Sky Sports.

- Jag njöt av min roll (i matchen) eftersom att vi vann. Pep (Josep Guardiola, tränare i City) ville ha en man mer på mitten, fortsätter han.

Manchester United försökte i andra halvan av matchen framåt för att få in ett mål och därmed ett lite bättre resultat till returen på Etihad Stadium. Det gav resultat och i 70:e minuten reducerade Marcus Rashford till 3-1. Mer än så blev det inte och därmed har City ett bra läge att gå till final inför returmötet den 29 januari på Etihad Stadium.

Manchester United: De Gea - Wan-Bissaka, Nilsson Lindelöf, Jones, Williams - Pereira, Fred - James, Lingard, Rashford - Greenwood.

Manchester City: Bravo - Walker, Fernandinho, Otamendi, Mendy - De Bruyne, Rodri, Gündogan - Mahrez, Sterling, B. Silva.

Publicerad 2020-01-07 kl 22:52