POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND
1v

Manchester City misstänkt för brott mot FFP - fallet flyttat till dömande instans

Foto: Bildbyrån.

Uefa har utrett Manchester City för brott mot Financial Fair Play.
Nu meddelar Uefa att fallet flyttas till en dömande instans. 

Uefa meddelade, precis som det engelska fotbollsförbundet (FA) i början av mars att organisationen startar en utredning om Manchester City har brutit mot reglerna för det ekonomiska regelverket Financial Fair Play.

Detta bland annat efter att det i höstas läckte ut uppgifter om att klubben, enligt Financial Times som tagit del av Football Leaks material, drivit upp värdet på sponsringsavtal med hjälp av "odeklarerad ytterligare finansiering från dess ägare" och att klubben ska ha betalat ersättning i form av "bildrättigheter" till sina spelare via så kallade skalbolag, för att undslippa höga löneposter.

Dessutom ska Manchester City, enligt Der Spiegel, under 2014 har startat en investeringsfond som var ämnad för att människor skulle kunna köpa andelar i spelare och därmed få utdelning. Det räknas som tredjepartsägande, vilket blev förbjudet 2015. Manchester City ska enligt uppgifterna sedan ha ljugit om det hela för FA.

Nu bekräftar Uefa att ärendet gått vidare till CFCB (UEFA Club Financial Control Body), vilket är Uefas finansiella kontrollorgan som är en dömande instans och bland annat har ansvar för frågor gällande brott mot Financial Fair Play. 

Manchester City kommenterade under torsdagsförmiddagen det genom att uttrycka besvikelse över nyheten:

"Manchester City är besviket, men tyvärr inte överrraskat av det plötsliga tillkännagivandet av överlämnandet till CFCB:s chefsutredare Yves Leterme", skriver City på sin hemsida. 

City skriver vidare på sin hemsida att klubben är övertygad om en, i klubbens mening, positiv utgång, då City skriver att klubben inte gjort något felaktigt. 

The New York Times rapporterade så sent som i måndags att gruppen som gjort första utredningen - personer inom FA och Uefa, väntas rekommendera att Manchester City ska uteslutas ur Champions League under minst ett års tid. Enligt tidningen beror det på att klubben försett Uefa med falsk information.

Manchester City bötfälldes 2014 med 49 miljoner pund, över en halv miljard kronor, av Uefa för brott mot just Financial Fair Play.

Publicerad 2019-05-16 kl 10:41
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå