Manchester City vann finalen - bärgade tredje raka ligacuptiteln

Ligacupen

Manchester City besegrade Aston Villa i ligacupfinalen.
Därmed tog laget sin tredje raka titel i turneringen.

Manchester City har mer eller mindre börjat prenumerera på ligacuptiteln. 2018 slog laget Arsenal i final och i fjol drog man det längsta strået mot Chelsea. Nu skulle Aston Villa försöka sätta stopp för dominansen, men det blev ett för svårt uppdrag.

City inledde finalen starkt och med dryga 20 minuter på matchuret tog man ledningen. Ilkay Gündogan lyfte in bollen i straffområdet till Phil Foden. Foden valde att nickskarva vidare till Sergio Agüero. Argentinaren gjorde inget misstag av den möjligheten. 1-0.

Ungefär tio minuter efter 1-0-målet utökade City sin ledning. Mittfältaren Rodri nådde högst på en hörna och nickade in 2-0.

Aston Villa fick dock sista ordet i den första halvleken. I den 41:e minuten nickade Mbwana Samatta kraftfullt in 2-1.

I matchens andra akt hade Manchester City kontroll på tillställningen, även om Aston Villa tryckte på i slutminuterna och dessutom hade Birmingham-laget en boll i stolpen. Men matchen slutade 2-1 och City kammade hem sin tredje raka ligacuptitel och den sjunde totalt i klubbens historia.

Aston Villa: Nyland - Guilbert, Engels, Mings, Targett - Luiz, Nakamba - Elmohamady, Grealish, El Ghazi - Samatta.

Manchester City: Bravo - Walker, Fernandinho, Zintjenko - Gündogan, Rodri, David Silva - Sterling, Agüero, Foden.