Manchester City vann igen efter dubbla mål från Erling Haaland

Manchester City studsade tillbaka efter förlusten på Anfield.
Mot Brighton slog Erling Haaland till med två nya mål.
"Han körde över alla", skriver The Athletics City-reporter Sam Lee på Twitter.

Manchester City var spellediga i veckan eftersom Arsenals möte PSV Eindhoven klämdes in, då den matchen var uppskjuten sedan tidigare.

Idag ställs Manchester City mot Brighton på Etihad Stadium.

Det dröjde bara 22 minuter innan Erling Haaland såg till att Manchester City tog ledningen. Efter en lång utspark från Ederson sprang Haaland över såväl Sanchez som Adam Webester i Brighton-försvaret och i ett öppet mål kunde han lägga in 1-0 för hemmalaget.

Det var Erling Haalands 16:e mål i Premier League den här säsongen.

Paul Robinson, tidigare landslagsmålvakt för England, numera på BBC hyllar norrmannen i samband med målet.

- Wow. Vi sa att vi hade slut på superlativ för den här mannen, säger han.

Den förre storforwarden, Alan Shearer ställer sig in i hyllningskören.

"Vilket mål. Fart. Kraft och styrka, snyggt avslutat av Erling Haaland. Ingen dålig pass från Ederson heller", skriver han på Twitter.

Även Sam Lee, Manchester City-korrespondent på The Athletic imponerades av norrmannens första mål.

"Wow. Haaland körde över allihopa", skriver han på Twitter.

Efter 40 minuters spel fick Erling Haaland chansen att utöka sin egen målskörd samt Citys ledning, efter att Bernardo Silva gjorts omkull i straffområdet och domare Lee Mason i VAR-rummet påkallat Craig Pawsons uppmärksamhet kunde norrmannen lägga upp bollen på elva meter.

Därifrån gjorde han inga misstag utan bollen satt stenhårt nere i Sanchez vänstra hörn.

I upptakten av den andra halvleken tände dock Leandro Trossard Brightons hopp. Belgaren reducerade med ett distinkt avslut i Edersons första stolpe.

Brighton låg sedan på för en kvittering men sedan skulle Kevin de Bruyne och City visa klass. Bernardo Silva drog upp anfallet och hittade fram till Citys belgare som pricksköt in 3-1 i det bortre krysset.

Ett mål som också blev matchens sista och City kan konstatera att man nu är en poäng bakom serieledande Arsenal som möter Southampton borta imorgon.

Manchester City: Ederson - Cancelo, Dias, Akanji, Laporte - Rodri, De Bruyne, Bernardo - Mahrez, Haaland, Grealish.

Brighton: Sanchez - Veltman, Dunk, Webster - Trossard, Gross, Caicedo, Mac Allister, March - Lallana - Welbeck.

Publicerad 2022-10-22 kl 17:54