Manchester City vann toppmötet

Liverpool tog ledningen i toppmötet - men Manchester City vände och vann med 2-1.

Det var en pigg inledning på toppmötet mellan Manchester City och Liverpool. Trots att det inte skapades några glödheta målchanser så var båda lagen nära att ta sig igenom motståndarförsvaret flera gånger. Suarez och Sterling hade ett par heta anfallskombinationer. Sterling vinkades även felaktigt av för offside, en situation som annars hade lett till ett friläge.

Och det var även Liverpool som tog ledningen via Coutinho. Sterling kom fri med Hart och rundade City-målvakten. Därefter nådde bollen Coutinho som stötte in bollen i öppet mål.

Men efter en halvtimmes spel lyckades Manchester Citys lagkapten Vincent Kompany nicka in kvitteringen.

Med bara fem minuter kvar av första halvlek var Coutinho nära att återigen ge Liverpool ledningen. Men Joe Hart i hemmamålet gjorde en fin räddning.

På tilläggstid var det dock Manchester City som tog ledningen med 2-1, efter ett avslut av Negredo som Mignolet så när lyckades styra undan.

I början av den andra halvleken var Suarez nära att kvittera för Liverpool. Bollen stoppas dock av Henderson som stod i offside-position.

Liverpool fortsätter därefter pressa för en kvittering, men utan resultat. Glen Johnson fick en fin möjlighet snett framför mål, men misslyckades med sin mottagning.

Med mindre än 20 minuter kvar att spela fick Sterling ett jätteläge att kvittera, efter en fin passning från Suarez. Men Sterlings avslut gick långt över.

Manchester City vann matchen med 2-1.

Manchester City: Hart; Zabaleta, Kompany, Lescott, Kolarov; Fernandinho, Yaya Toure; Navas, Silva, Nasri; Negredo.

Liverpool: Mignolet; Johnson, Skrtel, Sakho, Cissokho; Lucas, Allen; Henderson; Sterling, Suarez, Coutinho.
Publicerad 2013-12-26 kl 17:39