Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Manchester-klubbarna går samman - skänker 11 miljoner

Manchester-klubbarna går samman och stöttar offren till terrorattacken.
Under parollen #ACityUnited skänker man nu en miljon pund.
- Vår förhoppning är att donationen kommer att göra lite för att lindra, säger Khaldoon Al Mubarak, ordförande i Manchester City.

Finalen i Europa League blev en speciell tillställning. Matchen föregicks av det tragiska terrordådet i Manchester och den festliga uppladdningen inför uteblev helt.

För att hjälpa till i sorgearbetet och stötta de anhöriga till offren i attacken har nu de både Manchester-klubbarna gått samman och donerat en miljon pund, motsvarande 11,3 miljoner kronor till fonden ”We Love Manchester Emergency Fund” som stiftats efter attentatet. Man gör det under parollen #ACityUnited.

I och med fotbollsklubbarnas bidrag har det totalt skänkts tre miljoner pund till fonden.

- Vi har alla blivit ödmjuka av den styrka och solidaritet som Manchester-borna visat under dagarna efter attacken. Förhoppningen från båda klubbarna är att donationen kommer att göra lite för att lindra de skrämmande utmaningarna som de drabbade står inför och att vår handling tillsammans kommer visa på den okrossbara styrkan i Manchester, säger Khaldoon Al Mubarak, ordförande i Manchester City.

ANNONS

Ed Woodward, vd i United:

- Pengarna kommer självklart hjälpa men arbetet som klubbarna och deras respektive grund och samhällsprojekt kan bygga vidare på den fantastiska anda som Manchester-borna visat i efter attacken.

Publicerad 2017-05-25 kl 14:17
Sponsrat innehåll

Streama all sport från Telia, C More och Viaplay för 599kr

Sportpaketet består av Telia Play Sport, C More Premium, Viaplay med V Premium och V Sport Golf

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto