Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Manchester kokar inför derbyt

Blått mot rött. Den nyrike uppstickaren mot mesta mästarna. Manchester City mot Manchester United i en delad stad som kokar inför tidernas derby.

De engelska tidningarnas sportsidor och diverse fotbollssajter har i dagar tävlat i att bygga upp stämningen inför derbyt som troligen avgör Premier league-fotbollens guldstrid.

Med rubriker som:

"Match of the season" och "A city goes to war".

Eller som Uniteds manager Alex Ferguson sade häromdagen:

- It's the mother of all derbies (Det är alla derbyns moder).

Nu är det inte bara i Manchester det kokar. Det 146:e ligaderbyt mellan City och United sänds i 203 (!) länder inför en väntad tv-publik på närmare en halv miljard. Till och med Uefa-basen Michel Platini är så attraherad av det förmodade dramat att han bett om en biljett till hedersläktaren på Etihad Stadium.

Förutsättningarna är att United är tre poäng före City med tre omgångar kvar. Samtidigt har City en bättre målskillnad.

Dags för Balotelli?

Frågan är hur Citys manager Roberto Mancini gör. Vågar han lita på Mario Balotelli, tillgänglig igen efter tre matchers avstängning? Eller håller han fast vid ett vinnande lag som gjort 14 mål under den italienske krångelpellens frånvaro?

Med andra ord fortsätter med Carlos Tevez på topp tillsammans med Sergio Agüero.

- Det är omöjligt för Tevez att vara hundraprocentig efter sex månader utan spel. Men Tevez är Tevez, en klassavslutare, säger Mancini.

Om Balotelli säger han:

- Det är alltid upp till honom. Speciellt i en sån här match. Om han vill kan han han göra allt, han kan göra två eller tre mål om han bestämmer sig för det.

I det psykologiska spelet mellan honom och kollegan Ferguson har det varit Mancinis strategi att hela tiden lägga pressen på United.

Ser United som favorit

Trots hemmaplan, trots 6—1-segern i höstas, trots att en seger på måndag för City upp i topp med två matcher kvar.

- Vi har ingen press på oss, vi har inget att förlora, säger Mancini. Även om vi vinner är United favorit eftersom de har två lätta matcher kvar.

Något som retat upp Brendan Rodgers i Swansea och Martin O'Neill i Sunderland. Fler kommer att vara förbannade sent på måndagskvällen.

Frågan är vilka och vilken del av Manchester de kommer från.

 

Publicerad 2012-04-29 kl 16:13
Annons
Annons
Annons