Manchester United föll tungt efter drömfrispark

Manchester United jagade andra raka segern i Premier League.
Då blev West Ham för svåra och vann med 2-0.
Aaron Cresswell stod för matchens delikatess med ett vackert frisparksmål.

West Ham spelade senast 0-0 borta mot Aston Villa medan Manchester United vann hemma mot Leicester med 1-0. Mason Greenwood som avgjorde veckans hemmamöte mot Astana i Europa League var sjuk och kunde inte spela. Dock var Daniel James som inlett starkt med tre Premier League-mål tillbaka i Manchester Uniteds startelva efter att han saknades i veckan.

Efter kvarten spelad hade inget av lagen lyckats skapa något nämnvärt framåt.

Första halvlek var till stora delar avvaktande men precis innan paus skulle första målet komma och det var hemmalaget som gjorde det. Efter ett fint anfall med flera korta passningar hittade Andriy Yarmolenko bortre hörnet, ett bra avslut utom räckhåll för David De Gea men Uniteds försvarsspel kunde vid målet ifrågasättas.

I början av andra halvlek fick Juan Mata en bra chans till kvittering då han slängde sig fram längs bortre stolpen. Men spanjoren fick inte avslutet på mål och fortsatt ledning för Hammers.

Manchester United försökte gång på gång hitta möjligheter till en kvittering men West Ham försvarade sig bra. I 59:e minuten satte Marcus Rashford sig ner och höll sig för ljumsken, oroväckande för United. 21-åringen tvingades också till byte och gick direkt ner i omklädningsrummet och ersättare blev Jesse Lingard.

- Vi måste skanna honom imorgon. Han kände av sin ljumske. Så han kommer förmodligen att vara borta en tid. Uppdatering kommer senare när jag vet lite mer, sa Solskjær efter matchen enligt Manchester Evening News.

Harry Maguire fick en superchans från nära håll efter hörna då bollen hamnade framför engelsmannens fötter men då stod Lukasz Fabiański för en mäktig räddning. Bortalaget närmade sig en kvittering med 20 minuter kvar att spela.

I den 84:e minuten släcktes Manchester Uniteds hopp efter att Aaron Cresswell slagit en fantastisk frispark upp i högra krysset från drygt 20 meter. En mål som betydde 2-0 och gästerna mäktade inte med någon kraftansträngning för en reducering.

West Ham tog sin tredje seger och Manchester United åkte på sin andra förlust.

West Ham: Fabianski - Fredericks, Diop, Ogbonna, Cresswell, Rice, Noble, Fornals, Yarmolenko, F. Anderson, Haller

Manchester United: De Gea - Wan Bissaka, Lindelöf, Maguire, Young, McTominay, Matic, Andreas, Mata, James, Rashford