Manchester United segrare igen - körde över decimerat Fulham

Manchester United bröt en dyster trend och slog Fulham enkelt.
En stark första halvlek, med ett mål på en hörnvariant, gav alla tre poäng i jakten på topplagen.
- Det här är det Manchester United vi vill se, säger Juan Mata efter matchen.

Manchester United tog emot Fulham med förhoppningen att ta tre poäng för första gången på fyra matcher i Premier League och därmed kunna haka på lagen ovanför i jakten om Champions League-platserna. Fulham hoppades å sin sida att kunna lämna jumboplatsen genom att ta poäng.

Men det var hemmalaget som skulle ta alla tre poäng och de avgjorde i första halvlek. I inledningen gjorde Ashley Young det första målet, när vänsterbacken tog sig in i straffområdet från vänsterkanten och tryckte in bollen hårt i bortre hörnet.

2-0 var ett faktum en kvart senare, när Lukaku spelat loss Marcus Rashford på samma kant. Anfallaren kunde ta sin ta och hitta in till Juan Mata i straffområdet där spanjoren behärskat vinklade in matchens andra mål bakom en utsträckt målvakt.

United gjorde också 3-0 i första halvlek, med hjälp av en inövad variant. Vid en hörna slog Mata kort till Herrera, men fick snabb t tillbaka bollen och blev fri längs kortlinjen. Fulhamförsvaret stod och sov och då blev Romelu Lukaku helt fri framför mål är han stötte in bollen i ett tomt mål.

Fulham fick en möjlighet att komma tillbaka in i matchen, men kastade bort den lika snabbt. Efter lite mer än en timmes spel fick bortalaget straff när herrera fällde inhopparen Aboubakar Kamara. Kamara tog hand om straffen och rullade enkelt in reduceringen.

Men bara minuten senare blev André Frank Anguissa utvisad efter hans andra varning i matchen. Mittfältaren fick sitt andra kort efter en onödig satsning mot Marcus Rashford på mittplan och med tio man på planen skapade inte Fulham så många fler chanser.

Istället punkterade Marcus Rashford matchen med ett överraskande avslut nära slutet. Anfallaren noterade att Rico stod fel och sköt omedelbart från hörnet av straffområdet mot första stolpen. Målvakten hängde inte med och hann inte positionera sig för att kunna trycka undan bollen som slank in i första hörnet.

- Det var den starten vi behövde. Vi visste att vi behöver vara bättre i början för det är inte lätt att behöva jaga i varje match. Vi behöver mer insatser som den här. Fansen njut av det i dag, det här är det Manchester United vi vill se, säger Juan Mata enligt BBC.

Segern gör att United går om Bournemouth och Everton och nu är uppe på sjätte plats i Premier League. Fulham ligger kvar som jumbo i tabellen.

Manchester United: De Gea - Dalot, Jones, Smalling, Young - Herrera, Matic - Rashford, Mata, Lingard - Lukaku

Fulham: Rico - Odoi, Mawson, Ream, Bryan - Schürrle, Anguissa, Seri, Sessegnon - Cairney, Mitrovic