Manchester United tappade poäng igen - trots James drömträff och utvisning för Southampton

Daniel James gav Manchester United ledningen mot Southampton med en riktig drömträff.
Men ”Saints” reste sig och tog en poäng trots en man mindre i vad som var Uniteds tredje raka poängtapp.

Manchester United fick en drömstart på säsongen med en 4-0-seger hemma mot Chelsea. Men sedan dess har det gått sämre och på lördagen kom det tredje raka poängtappet när laget ställdes mot Southampton.

United fick annars en minst sagt fin start på matchen. Efter knappa tio minuter fick Daniel James bollen till vänster och tog ett par steg mot straffområdet. Yttern avlossade då ett tungt skott med vristen som satt som en strut i krysset för 1-0 till United.

Men i den halvtidsvilan kom kallduschen efter bara tio minuter. En hörna från vänster rensades inte tillräckligt bra och Kevin Danso kunde lyfta in bollen igen. Där var väldige Jannik Vestergaard stark i duell mot Victor Nilsson Lindelöf och dansken kunde trycka in kvitteringen med en kraftfull nick.

United fick en livlina mindre än 20 minuter från slutet när Danso blev utvisad efter ytterbackens andra gula kort. Men bortalaget kunde inte komma närmre trots flertalet försök och United tappade därmed återigen poäng.

I den unga säsongen innebär poängen att Southampton kliver upp från en plats bland de tre sämsta i ligan och nu ligger på 13:e plats. United ligger för tillfället kvar som fyra, men är det enda lag tillsammans med Southampton som spelat fyra matcher.

Southampton: Gunn - Soares, Vestergaard, Bednarek, Danso - Höjbjerg, Romeu - Boufal (Armstrong, 71'), Ward-Prowse - Ings (Yoshida, 77'), Adams (Long, 62')

Manchester United: De Gea - Wan-Bissaka, Maguire, Lindelof, Young - McTominay (Greenwood, 82'), Pogba, Pereira (Lingard, 68') - Mata (Matic, 68'), Rashford, James