Manchester United tog årets första titel - efter två mål av Van Persie

Robin van Persie gjorde 30 mål under sitt första år i Manchester United.
I Community Shield-matchen mot Wigan kom säsongens två första.
Han gjorde båda målen i 2-0-segern.

Van Persie

Ligavinnarna Manchester United slog cupvinnarna Wigan Athletics med 2-0 i årets Community Shield-match på Wembley Stadium. Robin van Persies två mål innebär att tränaren David Moyes nu har fått ta sin första titel i karriären.

Manchester United fick en drömöppning på matchen. Redan i den 7:e matchminuten nickar Robin van Persie in Patrcie Evras perfekta inlägg från vänsterkanten. Målet var hans sjunde mål på de sex senaste matcherna mot Wigan.

Och United fortsatte attackera. I den 14:e matchminuten lyckades Zaha och Rafael väggspela sig förbi på högerkanten. Zaha slog in bollen i straffområdet där Welbeck stötte bollen tätt utanför.

Manchester United tvingades dock till ett tidigt byte. Rafael haltade ut och istället kom Chris Smalling in. I samband med bytet flyttade Jones ut som högerback och Smalling tog Jones plats.

Manchester United hade under matchens första 20 minuter ett bollinnehav på 74 procent.

I den 37:e minuten fick Welbeck ett fint läge, men Carson i Wigans mål gjorde en bra räddning som ledde till en resultatlös United-hörna.

I slutet av den första halvleken lyckades Wigan etablera lite press och det blev farligt i samband med ett inlägg. Men Barnett i Wigan lyckades inte få sin nick på mål.

Wigan inledde den andra halvleken med ny energi och satte hög press på United, men utan att skapa några konkreta målchanser.

På pass från Welbeck lyckades Van Persie få till ett skott som via ett Wigan-ben styrdes in i mål. Målet, som innebar 2-0, blev även matchens slutresultat.

Startelva United: De Gea; Rafael, Vidic, Jones, Evra; Zaha, Carrick, Cleverley, Giggs; Van Persie, Welbeck.

Startelva Wigan: Carson; Boyce, Perch, Barnett, Crainey; McCarthy, Watson, McArthur; Maloney, Holt, McClean.

Publicerad 2013-08-11 kl 17:07