Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Mancini: Hargreaves var budgetvalet

Roberto Mancini ville ha De Rossi eller Gago. Men fair play-reglerna tvingade honom att välja Owen Hargreaves.
- Vi var tvungna att vara kreativa, säger hans assistent David Platt.

Uefas ekonomiska fair play-regler har börjat påverka storklubbarnas värvningar. Manchester City var ute efter en defensiv mittfältare, men klubben kände inte att den kunde lägga några stora pengar.

- Gago är en spelare som vi gillade mycket. Men vi kunde inte spendera mer pengar på grund av de ekonomiska fair play-reglerna, säger Roberto Mancini till The Independent.

Italienaren medger dessutom att han var ute efter Romas Daniele De Rossi, men att det i stället fick bli Owen Hargreaves, som kom gratis från Manchester United.

- De Rossi är en av världens bästa mittfältare. Men jag tror aldrig att han kommer lämna Roma. Så vi värvade i stället Hargreaves som var kontraktslös.

City hade redan köpt Gael Clichy, Samir Nasri och Sergio Agüero för stora pengar, och enligt Uefas fair play-regler måste det finnas en viss balans i transfersummor ut och transfersummor in.

- Vi behövde en central mittfältare, men tyvärr har många av de spelare som lämnat oss lämnat på lån, så vi har inte fått betalt för dem. Vi var tvungna att vara kreativa, säger assisterande tränaren David Platt.

Publicerad 2011-09-08 kl 09:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons