Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Mancini lägger sig i domardebatten: ”Storklubbar behandlas annorlunda”

Wayne Rooneys armbåge har skapat vild debatt. Nu menar Mancini att storklubbarna får specialbehandling.
- Enligt mig var det ett rött kort, säger Mancini till the Mirror.

Det är situationen i matchen mellan Wigan och Manchester United som skapat en mindre storm i England. Wayne Rooney armbågade James McCarthy i huvudet – men incidenten bestraffades endast med en frispark. Efteråt rasade Wigan-tränaren Roberto Martinez och många fler har följt efter. Nu ger sig Manchester Citys manager Roberto Mancini in i debatten och menar att Rooney borde ha blivit utvisad.

- Jag blev överraskad. Enligt mig var det ett rött kort.

FA har valt att inte ge Rooney något extra straff i efterhand, eftersom man inte vill gå emot domarens bedömning. Frågan har nu ställts om domslutet och bestraffningen hade varit densamma om det inte varit just Wayne Rooney i Manchester United som stod för armbågen. Mancini menar att det är helt normalt att storklubbar behandlas på ett annat sätt än de andra klubbarna.

- Det händer i alla länder. Alla klubbar behandlas olika. Här, i Italien, i Spanien, är det normalt att storklubbar behandlas annorlunda.

Debatten kring domarna och storklubbarna lär inte sluta här, efter Alex Fergusons hårda attack på domaren efter förlusten mot Chelsea under tisdagskvällen.

Publicerad 2011-03-02 kl 09:17
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons