Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ENGLAND

Mancini rasar över spelschemat: ”Vi är människor – inte maskiner”

Matcherna radas upp för Manchester City. Då rasar Roberto Mancini över spelschemat.
- Jag har aldrig sett något liknande i mitt liv, säger Mancini enligt the Guardian.

Manchester City har ett hektiskt spelschema de närmaste veckorna. Som mest kan laget spela hela fem matcher på bara elva dagar. Nu menar Mancini att det inte kan vara på det här sättet.

- Jag har aldrig sett något liknande i mitt liv. I mars kan vi komma att spela varannan dag. Jag har aldrig sett något sådant i min karriär. Det är inte bara vi som har tufft spelschema, förstås. Någonting måste förändras och vi måste respektera fotbollsspelarna.

Mancini säger att ett orimligt spelschema inte bara påverkar Manchester City, utan hela den engelska fotbollen.

- Varje gång England spelar i VM eller EM, har de stora problem för att alla spelarna är trötta. Vi är inte maskiner – vi är människor.

Det blir inte bättre för Manchester City att man har flera spelare på skadelistan. Däremot kan ju det hårda spelschemat ge en viss svensk – John Guidetti – chansen att få visa upp sig. Men Mancini menar att han inte kommer att spela svagare lag i exempelvis FA-cupen, för att orka med ligan.

- Vi vill vinna turneringen (FA-cupen). Vi vilade några spelare i Carling Cup och om vi inte hade gjort det hade vi förmodligen varit i final den här helgen.

Publicerad 2011-02-26 kl 18:40

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER