Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Mancinis budskap till Guidetti: "Värm upp - du ska in"

John Guidetti skulle precis hoppa in – när Manchester City kvitterade och struntade i bytet.
- Sjukt häftigt att Roberto Mancini ens går till mig i det läget, säger svensken.

Det var i FA-cupens fjärde omgång som City hade förtvivlat svårt med lilla Notts County. Neal Bishop hade chockartat gett League One-laget ledningen med 1-0 och Roberto Mancini behövde ändra matchbilden.

- Det började dra ihop sig och var kanske 20 minuter kvar. Mancini vände sig till mig och sade: ”John, värm upp – du ska in”. Så jag gjorde mig redo men nästan samtidigt satte ju Dzeko 1-1. Och då kände väl tränaren att han gärna tar omspelet i stället för att fortsätta satsa framåt, säger Guidetti till fotbollskanalen.se.

Sedan skadade sig Micah Richards och Citys sista byte blev defensivt – men John Guidetti är såklart nöjd ändå.

- Bara att få vara med i 19-mannatrruppen när det är sådana spelare som nu, det är stort som fan. Kolla på bänken liksom… Vincent Kompany, Nigel De Jong, David Silva, Kolo Touré, Alexander Kolarov – och jag. Man får nypa sig i armen, säger Guidetti.

Det börjar närma sig för din del?
- Ja, absolut. Det känns som att det går skitbra på träningarna. Jag drog in ett hattrick senast i reserverna, jag pumpar in mål med dem. Och med a-laget gör jag det också jättebra, tycker jag.

Vad tänkte du när Mancini sade att du skulle in?
- Det är riktigt grymt. Att han ens funderar på John Guidetti, 18 år från Sverige, när han ligger under med 1-0. Då ska man också veta att vi hade bra killar på planen. Jag menar, vem skulle han byta ut? Antingen Yaya Touré, Edin Dzeko eller James Milner… Det är ju världsklasspelare allihop.

Däremot är det inte säkert att anfallaren blir kvar i klubben. Tilll sommaren går hans avtal ut, och redan vid det här transferfönstret finns flera intressenter som vill ha honom.

- City satsar på mig, men samtidigt får man tänka på att i dag saknade vi både Tevez och Balotelli. Om en av dem varit med hade jag ju antagligen varit fjärdeforward. Så man får vara lite långsiktig och se till vad som är smartast. Oavsett vad är jag oerhört tacksam för allt City gjort för mig, men jag vet ärligt talat inte vad som händer framöver, säger Guidetti.

Publicerad 2011-01-30 kl 21:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons