Mané-show när Soton vann enkelt mot City

Manchester City åkte på en tung förlust borta mot Southampton och nu är Champions League-platsen i fara.

Det var en riktig chockstart som Southampton bjöd på hemma mot Manchester City. Redan efter 25 minuter så tog laget ledningen gneom Shane Long. Men hemmapubliken hann knappt sätta sig ner innan det var dags att jubla igen. För tre minuter efter mål så höll sig Sadio Mané framme och skickade in 2-0 till hemmalaget, en riktig chock för City som jagar en CL-plats.

Men ur mörkret skulle ändå ett ljus komma för Pellegrini och hans manskap. Bara minuten för pausvilan så sköt 19-åringen Kelechi Iheanacho in sitt sjätte mål för säsongen.

I den andra halvleken skulle dock 3-1 komma. Efter en turbulent situation där Joe Hart räddat bollen upp i ribban så slängde sig Sadio Mané fram med en karatespark och sköt in 3-1 i matchen. Senegalesen skulle även stänga matchen genom sitt tredje mål i matchen bara tio minuter efteråt.

I den 78:e matchminuten så reducerade Iheanacho till 4-2, ett tröstmål för gästerna. Och det blev också slutresultatet.

Southamptons elva: Forster - Martina, van Dijk, Fonte, Bertrand - Wanyama, Clasie - Mané, Davis, Tadic - Long

Manchester Citys elva: Hart - Zabaleta, Otamendi, Mangala, Kolarov - Nasri, Fernandinho, Delph, Sterling - Bony, Iheanacho

Publicerad 2016-05-01 kl 19:38