Mardrömmen - otroliga sviten bruten: "Vilken laginsats av grabbarna"

Anfallsstjärnorna Roberto Firmino och Mohamed Salah inledde på bänken för Liverpool.
Då åkte man på en riktig stjärnsmäll och föll hemma mot Burnley.

Liverpool hade en tung period bakom sig. Fyra PL-matcher, ingen seger. På torsdagskvällen ställdes de regerande mästarna mot Burnley, och den stora överraskningen när startelvorna kom var att Mohamed Salah vilades. Lagkaptenen Jordan Henderson saknades helt i matchtruppen.

Trots att Liverpool tryckte på i stora delar av första halvlek, uteblev ledningsmålet och lagen gick till halvlek med 0-0 på resultattavlan.

Knappt en timme, sedan var det nog. Då byttes Salah och Firmino in. Men det hjälpte inte.

Istället fick Burnley straff i den 83:e minuten efter att Ashley Barnes fällts av Allison. Anfallaren tog straffen själv och skickade in segermålet bakom Liverpool-målvakten.

Liverpool har nu gått 438 minuter utan att göra mål. Senast klubben förlorade hemma på Anfield i PL-sammanhang var mot Crystal Palace den 23 april 2017. Den sviten stannade vid 68 matcher.

- Det var en tuff match. Före matchen hade vi en bra känsla och ville föra spelet. Vi skapade tillräckligt för att göra mål, men tyvärr lyckades vi inte. Vi var inte tillräckligt skarpa samtidigt som de fick en straff i slutet, säger Liverpools GigiWijnaldum enligt BBC.

Desto muntrare var matchhjälten Ashley Barnes.

- Vilket insats av grabbarna. En riktigt bra laginsats som räckte för att få med oss tre poäng. Vi trodde på oss själv inför matchen, höll oss till vår matchplan och det betalade sig.

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Fabinho, Matip, Robertson - Oxlade-Chamberlain, Thiago, Wijnaldum - Shaqiri, Origi, Mané.

Burnley: Pope - Lowton, Tarkowski, Mee, taylor - Brady, Westwood, Brownhill, McNeil - Barnes, Wood.