Underläge efter fem minuter och rött kort innan första halvlek var slut.
Sam Allardyce fick en mardrömsstart på sitt nya tränaruppdrag i West Bromwich.

Tidigare i veckan blev det klart att tränarveteranen Sam Allardyce skulle göra comeback i Premier League. Efter att West Bromwich sparkat Slaven Bilic valde klubben att kontraktera 66-åringen.

Men Allardyce fick långt ifrån någon drömstart.

Hemma mot Aston Villa hamnade West Bromwich i underläge efter bara fem minuter när Anwar El-Ghazi hittade rätt.

Och innan första halvlek var slut drabbades laget dessutom av en utvisning då Jake Livermore fick syna det röda kortet.

I den andra hade Aston Villa det mesta av bollen och Allardyce lag lyckades inte ta sig till speciellt många farliga chanser.

Under matchens sista tio minuter utökade Aston Villa gånger två. Först placerade Bertrand Traore in 2-0 och några minuter senare kunde Al-Ghazi göra sitt andra mål för kvällen, från straffpunkten, sedan Jack Grealish fällts i straffområdet.

Förlust i Birminghamderbyt för West Bromwich och en tung start för Sam Allardyce i hans nya klubb.