Derbyt blev en mardröm för Arsenal.
Mötet med Tottenham bjöd på ett rött kort och tre bakåtmål.
Därmed lever kampen om Champions League-platserna.

Arsenal på fjärdeplats och Tottenham på femte, med fyra poäng som skiljde. Det var läget i Premier League-tabellen inför torsdagens London-derby. Det var därmed tunga poäng som stod på spel, i säsongens tredje sista match.

Matchen fick en intensiv inledning, inte minst vid tränarbänkarna där både Antonio Conte och Mikel Arteta var aktiva. På plan blev det dock aldrig riktigt farligt i början av matchen, även om båda lagen gick upp i offensiven.

Men efter 20 minuter fick Tottenham en chans från straffpunkten. Ett välplacerat inlägg från Kulusevski nådde fram till Son, som knuffades omkull. Arsenal-spelarna var inte nöjda med domslutet, men domaren stod fast och Kane klev fram till elvameterspunkten.

Engelsmannen väntade ut Aaron Ramsdale och placerade säkert in bollen till höger i målet till 1-0 för hemmalaget.

Det blev inte bättre för Arsenal när mittbacken Rob Holding fick syna sitt andra gula kort med dryga halvtimmen spelad. Han varnades efter en armbåge upp i ansiktet på Son och fick efter vissa protester vandra av plan.

Tre minuter tog det efter utvisningen innan Kane gjorde sitt andra mål i matchen, nu efter en hörnspark. Engelsmannen nickade in bollen från nästan liggandes, på kort håll. 2-0 blev resultatet i halvtid.

Men hemmalagets momentum kvarstod även i andra halvlek. Det var då Son som klev in i målprotokollet med det tredje målet för kvällen. Och 3-0 blev slutresultatet i matchen.

Om jag berättar vad jag tänker så kommer jag bli avstängd i sex månader. Jag vill inte ljuga, jag gillar inte att ljuga, så jag säger hellre inte så mycket. Det är tråkigt, för en fin match blev förstörd i kväll, säger en besviken Arteta efter förlusten, enligt Football Daily.

Gladare är det i Tottenham-led:

- Jag är stolt över killarna. Om de hade vunnit hade de säkrat Champions League-platsen så det var press på oss framför vår hemmapublik men vi levererade. Vi inledde framåtlutade, skapade chanserna och var kontrollerade i andra halvlek, sammanfattar Kane till Sky Sports.

Därmed lever fortsatt kampen om Champions League-platserna. Arsenal innehar fortsatt fjärdeplatsen och Tottenham skuggar med ett poäng mindre. Båda lagen kan fortsatt gå om Chelsea och säkra varsin CL-plats, den nuvarande trean är fem poäng före Spurs med sex poäng kvar att spela om.

Tottenham: Lloris - Sanchez, Dier, Davies - Emerson, Bentancur, Höjbjerg, Sessegnon - Kulusevski, Kane, Son

Arsenal: Ramsdale - Soares, Holding, Gabriel, Tomiyasu - Elneny, Xhaka - Saka, Ödegaard, Martinelli - Nketiah

Publicerad 2022-05-12 kl 22:35