Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Martin Olsson drabbad av svininfluensan: "Har känt av symptomen ett tag"

Martin Olsson har det motigt i Blackburn. Mycket skador, dåligt med speltid och nu senast – svininfluensan.
- Jag har märkt av symptomen en tid, men det är ingenting att bli rädd för, säger han till fotbollskanalen.se.

Vänsterbacken gör mestadels sporadiska inhopp i Premier League – och får hittills bara starta när det vankas stormatcher. Både mot Arsenal och Chelsea fanns han med i förstaelvan, annars har det mest blivit bänken eller läktaren under säsongen.

Och precis när formen var på uppgång kom nästa smäll. Olsson kände sig hängig, seg och trött tidigare under veckan. Ganska snart förstod 21-åringen vad han drabbats av. Ledningen ville visserligen inte helt utesluta ett vanligt virus, men flera andra truppmedlemmar har redan varit sängliggande i just svininfluensan. Bland andra David Dunne och Chris Samba.

- Jag pratade med killarna för några dagar sen och berättade hur jag känt mig. Det överensstämde precis med symptomen de också beskrivit. Och klubbens läkare tror att det antagligen är svininfluensan jag åkt på, säger Olsson.

Han berättar att han mår allt bättre för varje dag som går, men att det antagligen inte blir aktuellt med match förrän i nästa vecka. Då möter svenska U21-landslaget Kazakstan.

- Vi i Blackburn har en omgång i helgen, men det är bäst för mig att vila ett tag till. Svininfluensan är ingenting som gör mig nervös, men man ska ju ta det lugnt om man varit sjuk, säger Olsson.

Rent fotbollsmässigt stämmer det i övrigt, åtminstone på träning, allt bättre för tillfället, och 21-åringen ser positivt på fortsättningen i England.

- Så fort jag blivit helt frisk är det bara att köra på som vanligt. Jag lär mig mer och mer för varje träning. Man kan inte gå runt och vara irriterad bara för att man inte alltid finns med i startelvan.

Publicerad 2009-11-05 kl 23:52
Annons
Annons
Annons