Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

"Mata-övergången viktig för Chelseas ekonomi"

Juan Matas transfer till Manchester United var klubbens dyraste genom tiderna. Nu medger Jose Mourinho att övergången ger stor inverkan på Chelseas ekonomi.
– Vi vill att han ska ha en lyckad karriär och det är även så att den här övergången är av stor ekonomisk betydelse för Chelsea, sa Mourinho till Chelseas hemsida.

Det har ryktats att Juan Mata kostade Manchester United 430 miljoner kronor. Under lördagen anlände nyförvärvet i helikopter till Uniteds träningsanläggning. 25-åringen lämnar Chelsea efter två och ett halvt år i klubben där han gjort 135 matcher och 33 mål. Jose Mourinho uttalade sig till Chelseas hemsida om den omtalade övergången.
– Jag och alla i Chelsea har stor respekt för Juan och hans talang och när han sa att han ville flytta för att få spela så ville vi inte förstöra den chansen, säger Mourinho.

Arsene Wenger och Manuel Pellegrini uttryckte båda sitt missnöje med regelsystemet vid Mata-övergången. Båda föreslog att spelare inte skulle få gå mellan ligakonkurrenter under januarifönstret. I Chelsea är tongångarna annorlunda.
– Vi är glada att Juan stannar i England – och i en rivalklubb. Han är lycklig i England och det är bra att Premier League behåller så pass skickliga spelare, fortsatte Mourinho.

Publicerad 2014-01-26 kl 08:09
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons