Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Materialaren sågar Mancini: "Arrogant och egoistisk"

Roberto Mancini ska ha haft dålig kommunikation med spelarna.

Igår kväll fick Manchester Citys tränare Roberto Mancini sparken. Ett klokt beslut om man frågar hans förre kollega:

- Han var arrogant och egoistisk, twittrade den förre detta materialförvaltaren Stephen Aziz.

Efter att Manchester City blev utan titel under säsongen valde klubbledningen att ge italienaren Roberto Mancini foten. Och bland Mancinis förra kollegor välkomnas beslutet.

Den förre materialförvaltaren, Stephen Aziz, twittrade exempelvis: "arrogant, fåfäng, egoistisk, inget hyfs" och fortsatte senare med "Inte min stil att komma in här och snacka skit om någon men den här killen var verkligen något extra". "Fansen får aldrig se vad som verkligen pågår varje dag. Sprungit efter honom under två år och varje dag var det hårt jobb att få höra 'God morgon'".

Supportrarna själva var dock av en annan uppfattning. Till engelska The Guardian säger representanter från supporterklubben att man inte är nöjd med klubbledningens beslut.

- Självklart är vi besvikna över att vi inte vunnit någon titel i år men i City-fansens ögon så är inte det ett misslyckande. När man har väntat så länge som vi har gjort på titlar så har de tre som Roberto tagit verkligen hållit oss glada, säger generalsekreteraren Kevin Parker till tidningen.

Men enligt flera engelska medier, och då förstås materialförvaltaren Aziz, så beror entledigandet alltså istället på Mancinis frostiga relation med spelare och ledare.

The Telegraph:s Mark Ogden skriver bland annat att Mancini misskött sin roll som tränare.

"Verkligheten för Roberto Mancinis avgång från Manchester City är att hans misskötsel av hans spelare, personal och hierarkin ovanför honom i slutändan har lett till att han förlorat ett av de bästa jobben i fotboll."

Och även förre City-spelaren Danny Mills är inne på samma linje.

- Mancini ignorerade spelarna från dag ett. Han var manager, han fattade besluten, han gjorde inget försök till att ha någon slags relation till spelarna, säger han till BBC.

Publicerad 2013-05-14 kl 13:24
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons