Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

McCleans nationalsångs-protest får England att rasa

West Bromwichs James McClean har återigen hamnat i hetluften i England. Detta efter att han vänt ryggen till under den engelska nationalsången.

West Bromwich-spelaren James McCleans stod inte rakryggad utan böjde ner huvudet när den engelska nationalsången spelades inför träningsmatchen mot Charleston Battery.

McClean som är född i Nordirland har redan tidigare varit i hetluften för protester mot brittiska symboler då han ifjol vägrade bära den vallmoblomma som upprättats för att hedra minnet av engelska soldater.

En som inte gillade McCleans senaste agerande i träningsmatchen, där Jonas Olsson infann sig på plan, är Luke Edwards på Daily Thelegrapf som på Twitter skriver:

"Att han vänder ryggen till under nationalsången är en skam"

McClean har nu förklarat sitt agerande på sociala medier där han länkat till en artikel.

"McCleans brott är, vad det verkar, att han inte stod i rätt riktning när nationalsången spelades och att han inte vill använda blomman på tröjan när det är dags varje år. Hans förklaring är enkel och lätt att förstå: Han är från Derry i Nordirland – en stad som drabbades hårt under "Bloody Sunday", skriver Alexander Netherton i en artikel på Eurosport.

"Innan några påståenden kommer om motsatsen, så är det inte för att försvara IRA eller mord. Utan att objektivt påpeka, från hans synvinkel, ett motstånd mot den brittiska armén och därmed också nationalsången. Det är logiskt och väl underbyggt", skriver Alexander Netherton.

26-årige McClean spelar för det irländska landslaget och har kontrakt med West Brom till 2018.

Publicerad 2015-07-20 kl 12:04
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons