POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND
10å

Mer fotboll i TV4 Sport - The Championship-rättigheterna säkrade

TV4 Sport har köpt de exklusiva rättigheterna i Sverige fram till 2012 till Englands näst högsta division, The Championship.

I The Championship spelar den kommande säsongen klassiska lag som Newcastle, Ipswich, Queens Park Rangers, Coventry och Middlesborough. Redan den 8 augusti är det premiärdags.
- Vi vet att engelsk fotboll är populär bland våra tittare och ser fram emot att visa upp många klassiska lag för en bred publik när engelsk fotboll i höst 40-årsjubilerar i svensk TV, säger Hans Pekkari, vd TV4 Sport och sportchef TV4-Gruppen.

Engelsk fotboll gjorde sitt intåg på den svenska TV-scenen redan 1969 i programmet Tipsextra i Sveriges Television. SVT visade därefter engelsk fotboll ända fram till 1995, då TV4 tog över rättigheterna och därefter sände Premier League och The Championship i programmet Tipslördag fram till 2004.

Nu återkommer The Championship för en bred publik i TV4 Sport med flera matcher varje vecka i ett avtal som löper fram till 2012.

The Championship är en högklassig liga som innehåller flera anrika klubbar med hängivna fans och stora ambitioner. Att vinna The Championship har visat sig vara svårt och för de klubbar som ramlat ur Premier League är det ofta en mardröm att ta sig tillbaka. Kommande säsong är det upp till bevis för Newcastle, Middlesborough och West Bromwich, som vill tillbaka direkt.

The Championship blir den andra nya internationella fotbollsrättigheten i TV4 Sport i höst efter UEFA Europa League. TV4 Sport har sedan tidigare de exklusiva rättigheterna till världens mest spektakulära liga - spanska La Liga - och även ensamrätten att sända inhemsk toppfotboll från Damallsvenskan och Superettan de kommande två åren. TV4 Sport visar även under sommaren ett stort antal matcher från U21-EM i Sverige och EM för damer i Finland.

fotbollskanalen.se

Publicerad 2009-05-29 kl 09:10
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå