Middlesbrough klart för Premier League

Championship

Middlesbrough är klart för Premier League. 1-1 mot Brighton räckte på lördagen, och laget gör därmed Burnley sällskap upp.

En match värd £200m. Och mängder av drömmar som inte går att värdera. Idag avgjordes allt då det brakade loss i Championship.

Bara efter en kvarts spel skulle nervarna från matchens inledning försvinna. Middlesbrough fick en frispark på offensiv planhalva och servade in bollen väldigt fint in i straffområdet. Väl inne i boxen höll sig Christian Stuani och tryckte in 1-0 till hemmalaget. Ett viktigt mål som innebar att gästerna skulle behöva göra två mål för att gå upp i Premier League.

Och ett av dessa mål kom i inledningen av den första halvleken då det var Brightons tur att utnyttja en offensiv frispark. Dale Stephens nickade - från en omöjlig vinkel - in 1-1 vilket väckte liv i matchen igen.

Bara fyra minuter efter sitt ledningsmål skulle Stephens dock komma väldigt sent och tufft in i en duell med Gaston Ramirez. Domaren ansåg att han kommit med dobbarna före och visade upp det röda kortet. Southampton-lånet fick bäras ut på bår efter den fula sparken.

Efter åtta minuters dramatisk stopptidsväntan i andra halvlek kunde hemmafansen jubla. Middlesbrough höll undan och gör därmed Burnley sällskap upp i högstaligan.