POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Mignolet: "Gör jag en tavla kommer ingen ihåg min goda form"

Foto: Scanpix

Liverpools målvakt Simon Mignolet är i en lysande form inför dagens drabbning med United. Men belgaren menar att det inte spelar någon roll.
– Om jag gör ett misstag kommer ingen komma ihåg min fina form, säger han till Dailymail.

När Manchester United och Liverpool mötes i vintras valde Brendan Rodgers att ställa målvakt Simon Mignolet åt sidan. Belgaren hade stått för några matchavgörande misstag och var hårt kritiserad i media. Tre månader senare så har Liverpool vänt sin form och har bara förlorat en match inom Englands gränser på de senaste 19 matcherna. En stor anledning till detta har stavats - Simon Mignolet.

– Jag tror inte att jag är anledningen till vändningen. Rodgers ändrade spelsystem och sedan dess har vi varit väldigt organiserade. Vi ger inte bort särskilt många målchanser och alla är villiga att jobba hårt för varandra, säger han till Daily Mail.

Idag gästar Manchester United Anfield. Mignolet berättar om sin känslor när han vid förra mötet fick sätta sig på bänken och se sitt lag förlora med 0-3.

– Tränaren tog in mig på sitt kontor och berättade att jag inte skulle spela mot United. Jag var såklart besviken och jag kunde ha blivit helt förstörd av det. Men istället så beslutade jag mig för att fortsätta vara positiv och se till att min tid på sidan var så kort som möjligt.

Fyra matcher senare så var Simon Mignolet tillbaka i Liverpool-målet och har haft sin position sedan dess.

– Som målvakt är du bara ihågkommen för din senaste match. Jag spelade halvdåligt senast mot Swansea, men gör jag en bra match mot United så kommer ingen komma ihåg det. Så funkar fotbollen, gör jag ett missag så kommer ingen komma ihåg min tidigare form.

– Nästa match är alltid den viktigaste. Det är vad vi inom laget säger.

Matchen mellan Liverpool och Manchester United sparkar igång 14.30.

Publicerad 2015-03-22 kl 12:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå